29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В мерії розповіли, скільки одиниць громадського транспорту Житомира відповідає стандартам інклюзивності

В мерії розповіли, скільки одиниць громадського транспорту Житомира відповідає стандартам інклюзивності

  • 3 грудня, 2020 8:36
У Житомирі щоденно на міських маршрутах населення обслуговують 80 одиниць тролейбусів, 12 трамваїв та 182 автобуси. З-поміж зазначених транспортних одиниць вимогам доступності для осіб з інвалідністю відповідають 34 одиниці електротранспорту та 53 автобуси. Про це повідомляють в управлінні транспорту та зв'язку Житомирської міської ради. 

При оновленні рухомого складу Житомирське ТТУ враховує вимоги доступності. Так, у 2018 році  Житомирською міською радою на умовах фінансового лізингу було придбано 17 низькопідлогових автобусів «МАЗ», а в 2019 році – 50 тролейбусів марки «БКМ».

На сьогодні вулицями міста вже курсують 27 тролейбусів білоруського виробництва, які адаптовані до маломобільних верств населення.


 

«Нові тролейбуси мають низьку підлогу. Якщо ж натиснути на кнопку на вході у транспорт, виїжджає похила платформа, і тоді людина на візку, батьки з дитиною чи літня людина з палицею не змушені підніматися сходами. До того ж, всередині транспорту широкі проходи між кріслами та місця, де людина на візку може зафіксувати себе паском безпеки. Транспортні одиниці обладнані кнопками сигналу до водія, системою GPS – навігації та системою для оголошування зупинок громадського транспорту», – розповідають у мерії.




Старий рухомий склад міського електротранспорту також намагаються переобладнати для зручності людей з інвалідністю. 

«Центральні поручні на сходинках задніх майданчиків трамвайних вагонів і тролейбусів демонтували і перенесли на двері», – зазначають у управлінні транспорту.
Поділитись

Новини по темі: