25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У найбільший ТРЦ Житомира прийшли з перевіркою: грубі порушення карантину не виявлені

У найбільший ТРЦ Житомира прийшли з перевіркою: грубі порушення карантину не виявлені

  • 4 листопада, 2020 12:12
У Житомирі 3 листопада спеціальна мобільна група перевірила дотримання карантинних вимог у торговельно-розважальному центрі «Глобал UA».

За інформацією мерії, до складу групи увійшли: представники Держпродспоживслужби, виконкому, департаменту економічного розвитку, управління з питань надзвичайних ситуацій та управління по зв’язках з громадськістю.
 

«Перевіркою встановлено, що в ТРЦ «Глобал UA» в цілому дотримуються рекомендацій, затверджених Постановою Головного державного санітарного лікаря №17 від 09.05.2020, щодо організації протиепідемічних заходів при торгівлі продовольчими (окрім ринків) та непродовольчими товарами на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)», – повідомляє міська рада.


Зазначається, що на вході до ТРЦ здійснюється температурний скринінг усіх відвідувачів закладу, на час відвідування всі працівники та відвідувачі перебували у захисних масках. 




 

«Суб’єкти господарювання забезпечили розміщення інформаційних матеріалів щодо недопущення поширення COVID-19. Для відвідувачів та працівників в усіх закладах торгівлі організовані місця для обробки рук з використанням антисептичних засобів. Температурний скринінг працівників відображається у відповідному журналі. У відвіданих закладах торгівлі здійснюється прибирання відповідно до встановлених санітарних норм», – інформує мерія про результати перевірки.





Фото: міська рада


Керівництву закладів торгівлі, в яких не позначено соціальне дистанціювання в 1,5 м, не ведеться облік прибирання, не облаштовано місця для утилізації використаних масок та рукавичок, було надано відповідні роз'яснення щодо необхідності усунення цих недоліків.

Також серед працівників закладів торгівлі та відвідувачів ТРЦ були розповсюджені листівки інформаційно-застережливого характеру.

І хоча за повідомленням міськради грубих порушень під час перевірки не виявили, 4 листопада стало відомо, що в «Глобал UA» кафе більше не приймають клієнтів. Заклади харчування працюють лише на доставку та на виніс, деякі взагалі зупинили свою роботу.






Фото: FreshNews
Поділитись

Новини по темі: