29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі стартували вибори: на деяких дільницях відсутні кабінки для голосування. ФОТО

У Житомирі стартували вибори: на деяких дільницях відсутні кабінки для голосування. ФОТО

  • 25 жовтня, 2020 9:16
У Житомирі 25 жовтня о 8:00 відкрилися виборчі дільниці, проте не всі вони мають кабінки для голосування. Про це в соцмережах повідомляють житомиряни, також про це інформують спостерігачі мережі ОПОРА.

Зокрема, кабінок для голосування немає на двох дільничних виборчих комісіях, які знаходяться в мікрорайоні Польова.
 

“На дільниці № 181447, яка знаходиться в музичній залі в дошкільному  навчальному закладі №66, одна ніби кабінка у вигляді ширми з лялькового театру. На дільниці №181448, яка знаходиться в спортивній залі садочку № 46 кабінки відсутні взагалі. Саме приміщення для голосування дуже маленьке", – інформує ОПОРА.




Наразі така ситуація і на багатьох інших ДВК у Житомирі. Голова Житомирської територіальної виборчої комісії Оксана Плис розповіла, що виконавець робіт не встиг виготовити і поставити вчасно кабінки.
 

"Ми не могли довго знайти виконавця, знайшли фізособу, вона старалася зробити і вночі робила, але в деяких місцях їм просто вночі не відкривали двері і вони не встигли, тому зараз виходимо з положення, як можемо. Ми по різному виходимо із ситуації: робимо так звану імітацію кабінки, щоб людина могла прийти і проголосувати. Постараємось установити їх якимось чином. Просто люди похворіли на коронавірус і ніхто не хотів цим займатись, а тим паче до 22 числа всі навчальні заклади не пускали нікого, хто за три дні візьметься робити", – зазначила голова ТВК.


Відповідно до частини 1 статті 62 Виборчого кодексу, голосування проводиться у спеціально відведених та облаштованих приміщеннях, в яких обладнуються кабіни для таємного голосування та визначаються місця видачі виборчих бюлетенів і встановлення виборчих скриньок. Обладнання приміщення для голосування покладається на дільничну виборчу комісію.

У частині 5 цієї статті йдеться про те, що приміщення для голосування повинно бути обладнане достатньою кількістю кабін для таємного голосування. Для малих виборчих дільниць кількість таких кабін повинна бути не менше 2, для середніх - не менше 4, для великих - не менше 6.



ФОТО: ОПОРА



ФОТО: СК 1
Поділитись

Новини по темі: