19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирські школи і дитсадки поки не зачинятимуть – мер міста

Житомирські школи і дитсадки поки не зачинятимуть – мер міста

  • 13 жовтня, 2020 12:04
Попри збільшення кількості хворих на коронавірус, дитячі садочки у Житомирі не збираються зачиняти на карантин. Також завчасно не відправлятимуть на осінні канікули учнів міських шкіл. Про це 13 жовтня під час брифінгу повідомив міський голова Сергій Сухомлин.
 

"Всіх житомирян дуже хвилює питання, як будуть працювати школи і садочки. Ми не будемо закривати садочки. У нас на цей момент ні одної дитини немає хворої в садочках. Було три дитини, все нормально, в нас нема проблем з функціонуванням дитячих садочків. Ці декілька місяців роботи дитсадків пройшли на непоганому рівні", – зазначив Сергій Сухомлин.


Він додав, що школи Житомира з 15 жовтня не відправлять на канікули, оскільки є загроза того, що по завершенню канікул захворюваність на COVID-19 сягне свого піку.

 
 

"Що стосується шкіл: ми розуміємо, що є рекомендації Кабміну, щоб припинити навчання з 15 жовтня, але ми розуміємо і те, що пік буде пізніше. Якщо зараз дітей відправимо на дистанційне навчання чи, як пропонується, на канікули раніше, то вони можуть вийти з тих канікул в самий пік. Тому нам краще протягнути як можна більше. Нам потрібно буде звільнити школи під виборчі дільниці по законодавству 22 жовтня. Тому до 21-го школи будуть працювати у місті Житомирі. Є у нас 40 людей, персоналу шкіл, які у цей час хворіють. Якщо захворів хтось у класі чи викладач, будемо ізолювати класи і переводити на дистанційну роботу, але загалом всі школи повинні працювати до 21 жовтня точно", – резюмував мер Житомира.


Як повідомляв "Журнал Житомира", держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує школам з 15 жовтня піти на канікули, а закладам вищої освіти - на дистанційну форму навчання.
Поділитись

Новини по темі: