29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Мерія шукає компанію, яка займеться GPS-моніторингом громадського транспорту Житомира

Мерія шукає компанію, яка займеться GPS-моніторингом громадського транспорту Житомира

  • 12 червня, 2020 11:50
У Житомирі оголосили конкурс, щоб визначити єдине підприємство, яке буде займатися GPS-моніторингом громадського транспорту. До цього цим займалася компанія "Dozor Україна".

Зараз перевізники обирають ці підприємства самі, що зумовило проблеми з відслідковуванням маршруток, йдеться у сюжеті "Суспільне Житомир".
 

"Останнім часом ця система дає збій, тому що на рівні міста не визначено, яка саме компанія має займатися цим питанням. Це конкурентне середовище, тож, через це деякі перевізники вирішили змінити компанію і підписали договори на свій розсуд", – розповів начальник міського управління транспорту і зв'язку Костянтин Підпокровний.


За словами чиновника, система GPS обов'язково має бути в кожній житомирській маршрутці і перевізники цю умову договору не порушують. Втім, через те, що послуги їм надають різні фірми, в міськраді не можуть створити єдину систему моніторингу.
 

"Тому, ми хочемо остаточно закрити питання щодо єдиного оператора. Щоб перевізники не видумували самостійно, хто їх влаштовує. Ми оголосили конкурс на визначення єдиного оператора системи диспетчеризації", – зазначив Костянтин Підпокровний.


Конкурс планують провести 10 липня в міській раді. Заявки підприємці можуть подавати до 30 червня. Перевізникам або компаніям, які представляють їх інтереси, брати участь у конкурсі заборонили.
Поділитись

Новини по темі: