24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нова «нова поліція»? У Житомирі незабаром з'являться офіцери громади

Нова «нова поліція»? У Житомирі незабаром з'являться офіцери громади

  • 26 травня, 2020 17:26
В Житомирській міській ОТГ впроваджується проєкт "Поліцейський офіцер громади", який повинен підвищити рівень безпеки на території громади.

Сьогодні, 26 травня, на позачерговій сесії Житомирської міської ради прийнято рішення щодо виділення 3 млн. 360 тис. грн на реалізацію проєкту, зокрема на закупівлю восьми автомобілів Renault Duster для поліцейських офіцерів громади.
 

"Житомир є першим містом серед обласних центрів, де буде реалізовано проєкт. В часи економічної кризи, коли можлива злочинність на вулицях міста, квартирні крадіжки, безпека і захист людей стоїть на рівні із закупівлею ШВЛ апаратів чи захисних костюмів для медичних працівників", - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.


У мерії впевнені, що поліцейський офіцер стане частиною громади, а саме "буде впізнаваний та доступний для населення, знати мешканців території, яку обслуговує, та їх проблеми, дослуховуватися до проблем громадян, відгукуватися на потреби населення, залучати населення для вирішення питань, пов'язаних із публічною безпекою та звітувати про свої дії та результати роботи".

Повідомляється, що планування роботи поліцейського офіцера громади буде передбачене таким чином, щоб 80% робочого часу він перебував на території ОТГ. 
 

"Вирішено питання щодо заборони залучення ПОГ до виконання інших завдань поза межами їх службових обов’язків, а також перебування ПОГ упродовж усього робочого часу в межах дільниці обслуговування, за винятком одного робочого дня, призначеного для роботи з документами в територіальному підрозділі поліції", - зазначає заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор.


Проєкт "Поліцейський офіцер громади" стартував у житомирській громаді 11 квітня 2020 року  підписанням Меморандуму про співпрацю між ГУНП у Житомирській області та Житомирською  міською ОТГ. Відтак, Нацполіція забезпечує ПОГ зарплатою, зброєю, спецзасобами, планшетами, бодікамерами та ін, здійснює контроль та моніторинг за роботою ПОГ. Житомирська міська ОТГ здійснює матеріально-технічне забезпечення ПОГ автомобілями, приміщенням, його ремонтом, меблями та оргтехнікою.

Поділитись

Новини по темі: