28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Картонна архітектура»: в центрі Житомира без дозвільних документів оновили фасад ринку. ВІДЕО

«Картонна архітектура»: в центрі Житомира без дозвільних документів оновили фасад ринку. ВІДЕО

  • 6 березня, 2020 10:58
В історичному середмісті Житомира провели реконструкцію фасаду ринку "Поділ". В управлінні містобудування говорять, що роботи були проведені без дозвільних документів, а краєзнавці та архітектори впевнені – ринку взагалі не місце у центрі.

Директором ринку "Поділ" є Андрій Тарасун. В коментарі "Суспільне" він розповів, що торгові ряди не оновлювалися 12 років, тому вирішили провести реконструкцію і осучаснити фасад.
 

"Почали ми її наприкінці жовтня минулого року, в зв’язку з тим, що воно не відповідало сучасності і взагалі у центрі міста, мало не досить привабливий вигляд, це перший крок реконструкції, який ми зробили – фасади. Зараз ми займаємося тим, що реконструювати будемо в середині. Дизайн розробляла місцева рекламна агенція, кольори вибрані такі тому, що відповідає всім зовнішнім будівлям, які знаходяться поруч", – зазначив Андрій Тарасун.


За словами директору департаменту містобудування та земельних відносин міськради, керівництво ринку не зверталося за дозвільними документами на реконструкцію.
 

"Можу зазначити, що протягом як мінімум двох років, з даного приводу не зверталися до нас власники даного об’єкту. А мали б звернутися. І ми зараз прикладаємо всі зусилля, щоб налагодити комунікацію", – розповів Ігор Блажиєвський.


Він додав, що за це передбачається адміністративна відповідальність. 

"Ми, як місцевий орган архітектури, проведемо відповідну роботу, щоб провести дозвільні документи в порядок і перш за все зовнішній вигляд, бо це історичний центр міста і всі об’єкти мають бути в належному стані", – додав Блажиєвський.

Голова обласного товариства захисту пам’яток архітектури Георгій Мокрицький запевняє, що оновлений ринок порушує існуючий шар архітектури.
 

"Оця картонна так звана архітектура не може застосовуватися, тому, що ми поряд бачимо зовсім інший шар архітектури, це 18 та 19 століття. Складова естетична не враховується зовсім. Розглядають перш за все технічні питання, але не питання, як воно буде виглядати. Треба дуже бережливо ставитися до нашого архітектурного надбання. Місто не треба перетворювати у музей, але реконструювати треба", – сказав Мокрицький.

 
Поділитись

Новини по темі: