19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Тролейбуси на Мальованку курсуватимуть через Корбутівку: став відомий маршрут

Тролейбуси на Мальованку курсуватимуть через Корбутівку: став відомий маршрут

  • 13 лютого, 2020 17:45
У Житомирі працюють над проєктуванням нової тролейбусної лінії на Мальованку. Проєктна документація вже майже готова, будівництво лінії варто очікувати влітку.

Про це сайту Житомир інфо розповів начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.
 

«Проєкт уже готовий і наразі вивчається спеціалістами. Сьогодні було засідання комісії з безпеки дорожнього руху, на якому узгоджувалися питання щодо схеми та організації руху, виїздів, розворотного кільця, зупинок і т.д. Тобто сама проєктна документація вже розроблена. Зараз ми напрацьовуємо зауваження і висновки щодо необхідності корегування. Відповідно проєктант внесе корективи. Далі оголошуємо тендер на визначення підрядної організації, яка буде за 2 млн грантових коштів ЄБРР проводити будівництва нової тролейбусної лінії. Тобто зараз ми знаходимось якраз на стадії виходу проєкту», - розповів Костянтин Підпокровний.


Згідно з розробленою схемою руху, тролейбуси на Мальованку рухатимуться від центру міста по існуючій лінії по вулиці Леха Качинського та Чуднівській, далі біля магазину «Океан» тролейбус повертатиме на вулицю Героїв Пожежних і рухатиметься до кінцевої зупинки біля фабрики «Крок», де буде розворотне кільце.

Щодо старту будівництва лінії, Костянтин Підпокровний обережний в прогнозах. За його словами, якщо усе йтиме за графіком, то приступити до роботи підрядник зможе орієнтовно в липні-серпні поточного року. Проте усе залежить від проведення тендеру.

Як повідомляв «ЖЖ», нову тролейбусну лінію побудують за грантові кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Відповідну угоду 31 липня підписали міський голова Сергій Сухомлин та представниця ЄБРР.
Поділитись

Новини по темі: