24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Міськрада Житомира просить Раду ввести додатковий збір за прибирання сміття

Міськрада Житомира просить Раду ввести додатковий збір за прибирання сміття

  • 31 жовтня, 2019 14:39
31 жовтня депутати Житомирської міськради ухвалили звернення до Верховної Ради щодо запровадження нового місцевого збору – за операції з поводження з відходами.

У зверненні зазначається, що запровадження місцевого збору за операції з поводження з відходами сприятиме створенню комплексної системи управління відходами, яка здатна вирішити проблеми утримання населених пунктів в належному санітарному стані, ліквідації існуючих безхазяйних сміттєзвалищ та проведення відповідної роботи по недопущенню утворення нових стихійок, без додаткового навантаження на місцеві бюджети.

У мерії додають, що метою рішення є ефективне вирішення комплексу питань з реалізації державної політики у сфері поводження з відходами, покращення санітарного та екологічного стану території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Як вже пояснював «Журнал Житомира», платниками збору пропонують зробити громадян та власників джерел утворення побутових відходів, які зареєстровані на території Житомира та громади.

Фактично, мерія за допомогою місцевого збору хоче перекласти прибирання стихійних звалищ на плечі житомирян, які й так платять за вивіз сміття. 
Поділитись

Новини по темі: