29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкція житомирського стадіону «Полісся»: поліція вже розпочала розслідування за фактом розкрадання коштів

Реконструкція житомирського стадіону «Полісся»: поліція вже розпочала розслідування за фактом розкрадання коштів

  • 16 жовтня, 2019 17:33
16 жовтня під час зустрічі із журналістами керівник області Віталій Бунечко звернувся до правоохоронних органів з метою відкриття кримінальних проваджень щодо можливих фактів розкрадання бюджетних коштів та зловживання службовим становищем посадових осіб. 

Окрім тендеру на утримання доріг області, це також стосується і реконструкції центрального стадіону «Полісся». 
 

«Ще на початку вересня почав розбиратися в ситуації зі стадіоном. Підрядник виконує певні роботи за свої кошти, проте ми на сьогодні так і не маємо остаточного проєкту. У нас є фінансування, є бажання та можливості, проте проєкту на будівництво ми так і не отримали. Хоч проектанти у вересні запевнили, що для завершення проектно-кошторисної документації їм вистачить два тижні», – відмічає Віталій Бунечко.


Про ситуацію з фінансуванням та реконструкцією стадіону «Полісся» доповіла заступник голови ОДА Наталія Остапченко.

За її словами, реконструкція Центрального стадіону проводиться протягом 8-ми років, а це призвело до щорічного коригування проектної документації, відповідного збільшення кошторисної вартості будівництва об’єкту та неефективного витрачання бюджетних коштів. У 2018 році проєктну документацію в вкотре відкоригували та отримали електронний звіт, згідно якого загальна кошторисна вартість будівництва об’єкту вже складала понад 152 млн грн. У липні цього року уклали договір на чергове коригування проектної документації. Вартість коригування становила 1 млн 465 тис. грн.

Наразі відкоригований проєкт відсутній, а відтак і документацію на експертизу не подали, вартість збільшення кошторисної вартості об’єкту не визначено, відповідно – доручення голови облдержадміністрації не виконано.

«Коли отримаємо проєктну документацію, зможемо предметно говорити про терміни для завершення реконструкції», – сказала Наталія Остапченко.

На сайті прокуратури Житомирської області 16 жовтня з'явилася інформація, що слідчим управлінням ГУНП в області вже розслідується кримінальне провадження за фактом заволодіння бюджетними коштами, спрямованими реконструкцію стадіону «Полісся» в місті Житомирі. 

На даний час у провадженні виконується низка судових експертиз, з урахуванням результатів яких, а також аналізу інших доказів, слідчими буде вирішено питання про можливість прийняття законних та обґрунтованих процесуальних рішень.

Новий голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко продовжив традицію чотирьох своїх попередників та пообіцяв добудувати стадіон «Полісся». Про це він заявив під час відкриття стадіону «Спартак Арена» в Житомирі.

 
Стан реконструкції стадіону «Полісся» / Фото «Перший Житомирський»
 








Поділитись

Новини по темі: