29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • З низькою підлогою та кондиціонерами: Житомир у наступному році отримає 49 нових тролейбусів

З низькою підлогою та кондиціонерами: Житомир у наступному році отримає 49 нових тролейбусів

  • 3 жовтня, 2019 14:28
Місто Житомир підписало угоду на закупівлю 49 нових тролейбусів у білоруської компанії "Белкоммунмаш", яка виграла міжнародний тендер. Всі тролейбуси мають приїхати у Житомир впродовж 2020 року.

Про це заявив заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук.
 

"Від моменту прийняття рішення про велику закупівлю і до сьогоднішнього дня пройшло 3 роки роботи. За цей час ми знайшли джерело фінансування із вигідними умовами, провели переговори, сформували технічне завдання, провели аудит та аналіз підприємства, тендер за процедурами Європейського банку реконструкції та розвитку, експертну оцінку пропозицій і визначення переможця", - написав Ткачук у соцмережі.


Вартість одного тролейбуса складає 190 тисяч євро.

"З початку року на вулицях міста з'явиться сучасний та економний електротранспорт із низькою підлогою та пандусами, електронними табло та е-квитком, відеокамерами та просторим комфортним салоном з кондиціонером", - резюмував заступник мера.

Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. У квітні на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира.



Поділитись

Новини по темі: