29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У вересні у центрі Житомира проведуть експеримент - зменшать коло на Соборному майдані. ФОТО

У вересні у центрі Житомира проведуть експеримент - зменшать коло на Соборному майдані. ФОТО

  • 14 серпня, 2019 13:54
Увечері 13 серпня на Замковій горі житомиряни обговорили нову концепцію майдану Соборного. Зокрема, зменшити автомобільне кільце і перетворити вільну територію на громадський простір.

Як повідомляє Житомир інфо, приєдналися до обговорення представники громадських організацій, влади та активні житомиряни. Вони висловлювали своє бачення цього простору, дискутували та пропонували власні ідеї.
 

«Тут зібралися активні жителі Житомира, які побачили ідею реорганізації руху на майдані Соборному, яке відбудеться під час Європейського тижня мобільності 16-22 вересня. На обговоренні ми показали, як це може бути і як велике асфальтне кільце ми хочемо на тиждень перетворити в активне місце, де приємно буде знаходитись житомирянам. Воно буде з елементами тактичного урбанізму, відмежуванням руху автомобілі, деревами, рампами і вуличними меблями. Хочемо наповнити цей простір активностями. Місто Житомир за допомогою іноземних партнерів проводило конкурс на кращу концепцію реконструкцій центральних площ, і всі вони зійшлись на тому, що їх потрібно перетворювати на більш людиноцентричний пішохідний простір. Саме цей проєкт ми і хочемо протестувати, аби дізнатися, чи вдасться звузити майдан Соборний для автомобілістів і створити простір для людей», - розповідає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.


Нагадаємо, весною 2019 року у Житомирі відбувся всеукраїнський містобудівний конкурс на кращу концепцію реконструкції центральних майданів міста - Соборний та Перемоги. 

Переможцем стала проектна пропозиція ЛКП «Інститут просторового розвитку». Проектом пропонується зменшити автомобільне кільце на Соборній площі, а вільні зони перетворити на локації для відпочинку. У вересні в рамках Європейського тижня мобільності цей проект планують протестувати.









Поділитись

Новини по темі: