29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Завищені ціни на пальне та шини. В житомирському ТТУ виявили корупційні схеми - ЗМІ

Завищені ціни на пальне та шини. В житомирському ТТУ виявили корупційні схеми - ЗМІ

  • 15 липня, 2019 13:23
Контрольно-ревізійне управління Житомирської міської ради виявило корупційні схеми в закупівлях пального для ТТУ. Після проведеної перевірки міська рада звернеться до правоохоронних органів. 

Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин під час засідання наглядової ради при трамвайно-тролейбусному управлінні, передає Житомир лайф.

За інформацією керівника наглядової ради, після проведення тендеру на закупівлю дизельного пального з ціною 24 грн за літр перемогло ТОВ «Манго Груп». Але, як виявилося, з цією ж фірмою після тендеру ТТУ уклало додаткові угоди відповідно до яких ціна пального зросла до 28 грн за літр.

Крім того, виявили й інші порушення у закупівлях. Зокрема, ТТУ придбало 6 шин для комунальних автобусів за понад 8 тис. грн за штуку, якщо ринкова ціна, за інформацією міської ради, становить близько 4 тис. грн.

У зв’язку із цим міський голова дав директору ТТУ Євгенію Демчику один день для підготовки пояснень у письмовому вигляді, а після цього має намір передати усі виявлені матеріали до правоохоронних органів.
 

«Підготуйте будь ласка доручення. Щоб завтра на 12 годину я міг отримати офіційну письмову відповідь щодо згаданих фактів», —  сказав Сергій Сухомлин.


Разом з тим, заступник міського голови під час засідання наглядової ради повідомив про зменшення пасажиропотоку та виручки ТТУ загалом. Він акцентував увагу на тому, що основною причиною падіння доходу ТТУ стала зменшена кількість одиниць рухомого складу в години пік на 10 одиниць. Дмитро Ткачук вважає, що саме це й призвело до зниження доходу підприємства. 

Натомість директор ТТУ звинувачення відкидає, а падіння виручки пояснює збільшенням кількості приватних маршруток, які забирають платного пасажира.

«На 110 маршруті по договору має працювати 10 автобусів, а їздить 15. За усною домовленістю з заступником міського голови приватники відмовилися возити пільговиків, які пересіли в комунальний транспорт», — сказав Демчик.
Поділитись

Новини по темі: