25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі вчетверте відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста»

У Житомирі вчетверте відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста»

  • 3 червня, 2019 14:07
Четвертий рік поспіль у Житомирі пройде масштабний урбаністично-культурний захід «Майстерня міста». Цього року він проходитиме в парку культури та відпочинку ім. Гагаріна з 6 по 9 червня.
 

«Що таке Майстерня міста? Майстерня міста як урбаністично-культурний проект виникла у м. Львів у 2012 році. Це платформа для ефективного діалогу між органами місцевої влади, громадськими організаціями, бізнесом, експертами та містянами, які зацікавлені у розвитку рідного міста та прагнуть спільно вирішувати проблеми громади. У Житомирі Майстерня міста вперше була проведена у 2016 році та отримала активну підтримку громади», - пояснюють у мерії.


Цьогорічна Майстерня міста присвячена одному з пріоритетів Концепції інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року «Активне місто», який охоплює такі теми, як культура, спорт, туризм, збереження та розвиток історико-культурної спадщини міста, здоровий спосіб життя, екологічно безпечний міський транспорт, велорух.

У програмі фестивалю заплановано 70 різноманітних заходів, спрямованих на залучення містян різного віку до життя свого міста та його розвитку. Міська влада презентує інфраструктурні проекти, Концепцію інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року, План сталої міської мобільності та поділиться планами на майбутнє щодо реконструкції набережної, Водонапірної вежі, майданів Соборний та Перемоги. Містяни зможуть подискутувати про екологічні проблеми, міські трансформації, розвиток велоруху, а також подивитися урбан-кіно, взяти участь в гендерній екскурсії і не тільки. 

У програмі також будуть спортивні заходи: тренування з джиу-джитсу, айкідо для юних самураїв, табата просто неба, стрільба з луку, футбол, йога, показові виступи спортсменів.

Організаторами виступають Житомирська міська рада та проект «Інтегрований розвиток міст в Україні», що реалізується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».







Поділитись

Новини по темі: