18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі проведуть новий конкурс на кращий проект пам'ятника воїнам АТО

У Житомирі проведуть новий конкурс на кращий проект пам'ятника воїнам АТО

  • 10 травня, 2019 8:57
У Житомирі оголосять новий відкритий конкурс на кращий пам'ятник воїнам, загиблим на сході України. Відповідне рішення було прийнято на останньому засіданні виконавчого комітету.

"Перед учасниками Конкурсу ставиться завдання пошуку найкращої концептуальної ідеї високомистецького, архітектурно-пластичного вирішення пам'ятного знаку/композиції, присвяченої воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України", - зазначають у виконкомі.

Як повідомлялося, майбутній пам'ятник планується встановити в центральній частині міста – у сквері, що на вул. Перемоги, 2.

Подані конкурсні пропозиції будуть оцінюватися членами журі на підставі професійної схеми оцінки. П'ять найкращих пропозицій (але не менше трьох пропозицій) будуть подані для публічного обговорення та оцінки громадськістю.

Громадське обговорення конкурсних проектів буде проводитись у мережі Інтернет на офіційних веб-сайтах та сторінках замовника Конкурсу, в соціальних мережах, а також шляхом публічних обговорень. Результати громадського обговорення будуть оприлюднені в мережі Інтернет. Переможець Конкурсу визначається журі шляхом відкритого голосування на основі рейтингу проектів.

Нагадаємо, раніше планувалося, що пам'ятник розмістять біля Монумента Слави на вулиці Чуднівській.
Поділитись

Новини по темі: