20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Депутати затвердили Статут Житомирської ОТГ і перенесли день Житомира на травень

Депутати затвердили Статут Житомирської ОТГ і перенесли день Житомира на травень

  • 23 квітня, 2019 12:00
У Житомирі депутати міської ради затвердили Статут міської територіальної громади. Відповідне рішення вони підтримали на засіданні сесії сьогодні, 23 квітня. 

Як повідомили "Журналу Житомира" у Житомирській міській раді, над документом працювали близько півтора року, проект Статуту розглядали і вносили пропозиції усі профільні комісії міської ради. Окрім того, проект документу було представлено громадськості та експертам.

"Статут визначає правовідносини у громаді, закріплює систему місцевого самоврядування міста, форми і порядок здійснення місцевого самоврядування територіальною громадою міста, функції і повноваження органів і посадових осіб місцевого самоврядування, статус органів самоорганізації населення", - інформує міська рада.

Попередній статут затверджували ще у 2009 році. Документ не набрав чинності через відсутність реєстрації в управлінні юстиції.

Що вказано в новому Статуті:
 
  • День міста Житомира відзначається щороку у третю суботу травня як загальноміське свято, якщо інше не передбачено рішенням міської ради (раніше друга субота вересня).
  • День села Вереси відзначається щороку 14 жовтня.
  • У документі тепер не лише названі символи міста (Герб та Прапор), а й офіційний знак.
  • Є прописаний порядок подачі електронних петицій, місцевих ініціатив та інших звернень, на які Житомирська міська рада обов'язково має дати відповідь.
  • Статутом Житомирської міської ОТГ передбачені форми безпосередньої участі територіальної громади у вирішенні питань місцевого значення.

Передбачено, що про реалізацію стратегічних і програмних документів розвитку територіальної громади, виконання місцевого бюджету, план роботи на наступний звітний період та з інших питань місцевого значення міський голова звітує перед територіальною громадою на відкритій зустрічі не менше одного разу на рік напередодні святкування Дня міста.

Депутати Ради звітують про свою роботу перед територіальною громадою не менше одного разу на рік не пізніше 1 травня року, що слідує за звітним.

Поділитись

Новини по темі: