29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Оголошено тендер на реставрацію будівлі Магістрату в Житомирі. Роботи оцінюються в 21 млн грн

Оголошено тендер на реставрацію будівлі Магістрату в Житомирі. Роботи оцінюються в 21 млн грн

  • 2 квітня, 2019 9:54
Житомирська ОДА підготувала усі необхідні технічні документи та оголосила тендер на суму понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт у будівлі Магістрату – одного із важливих культурних об’єктів міста та області. 

Як стало відомо «Журналу Житомира», оголошення про тендер опублікували 1 квітня.

Метою проекту є збереження пам’ятки архітектури національного значення. Крім того, в будівлі планують експонувати колекції історичного та природничого відділів Обласного краєзнавчого музею.

На реконструкцію Магістрату з обласного бюджету вже передбачили 8 млн грн. Також планується, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку.
 

«Очікувана вартість закупівлі проекту реконструкції Магістрату Житомирського обласного краєзнавчого музею складає 21 млн 53 тис. грн, з яких 8 млн грн уже передбачили на цей рік в обласному бюджеті. У період визначений чинним законодавством, будівельні компанії мають змогу подати свої пропозиції на Prozorro, після чого буде визначено переможця, з яким укладемо договір. Тоді ж відразу і розпочнемо ремонтно-реставраційні роботи у приміщенні Магістрату», – повідомив Євген Кульчицький, директор департаменту регіонального розвитку ОДА.


Нагадаємо, двоповерховому будинку Магістрату вже більше 200 років, і він є пам'яткою архітектури. Будували його як адміністративну будівлю, в якому засідав градоначальник Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, деякий час в приміщенні працювали м'ясні павільйони і тільки за часів незалежності приміщення де-факто перейшло в розпорядження обласного краєзнавчого музею.

Поділитись

Новини по темі: