17 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Досить порожніх обіцянок!» Житомиряни вимагають від влади побудувати скейт-парк

«Досить порожніх обіцянок!» Житомиряни вимагають від влади побудувати скейт-парк

  • 25 березня, 2019 14:14
Спільнота спортсменів-екстрималів вже декілька років просить у міської влади побудувати у Житомирі скейт-парк для катання на BMX, скейтах, роликах і самокатах. Подібний естрим-парк раніше розміщувався за кінотеатром "Україна", проте з часом він занепав і тепер на його місці створюють майданчик для людей з інвалідністю.

Як відомо "Журналу Житомира", юні житомиряни, які полюбляють екстримальні види спорту, наразі вимушені кататися у сквері біля соборного Майдану та на вулиці Михайлівській. 

За останні роки житомиряни неоднарозово писали петиції до влади міста щодо створення скейт-парку. Остання така петиція за 2 тижні набрала необхідну кількість голосів та була розглянута владою. Проте, автори петиції отримали чергову "відписку", без конкретних кроків та цілей.
 

"Рішенням сесії Житомирської міської ради від 07.02.2019 № 1359 затверджено Концепцію інтегрованого розвитку м.Житомира до 2030 року. Після створення координаційної ради з впровадження Концепції Ваша пропозиція, щодо створення скейт-парку в м.Житомирі, буде врахована у розділі активне місто по створенню середовища для самореалізації та змістовного дозвілля активної молоді міста. На підставі результатів комісійного обговорення та визначення локацій розміщення скейт-парку з визначенням замовника будівництва, джерел фінансування обумовленого об’єкту, департамент містобудування та земельних відносин міської ради, як спеціально уповноважений орган містобудування та архітектури видасть містобудівні умови і обмеження для проектування спортивного об’єкту", - йдеться у відповіді на петицію.


Ситуацію зі скейт-майданчиком молодь також активно обговорює в соцмережах.
 

"Я познакомилась с бмх-рами и которых отмечу на фото. Это крутыe ребята которые ставят себе цели (можно посмотреть на их профилях, что они вытворяют). И, на днях мои ровесники, которые всю душу вложили в ЭКСТРИМ СПОРТ, столкнулись с такой проблемой, как скейт-парк. Наш городской совет обещал им с 2008 года отдельную для них площадку, но как бы на дворе 2019. К сожалению, они делают вместо обещаного «інклюзивний майданчик для інвалідів». Думаю многие подумают «О, круто, государство заботиться о людях с инвалидностью». Но при этом, что уже есть такая площадка, никого не волнует. 

Они вынуждены отгонять алкашей которые просят прокататься, ПОТОМУ ЧТО ОНИ В МОЛОДОСТИ ЕЗДИЛИ, объезжать людей что бы их не сбить, учиться новым трюкам в темноте, выслушивать нытьё ЯЖЕМАТЕРЕЙ. Дорогой читатель, они тоже люди, но которых просто закормили обещаниями. Они подписывали петиции на которые всем было все равно. Я ими восхищаюсь, потому что я не имею такого упорства. Они падают, встают, пытаются опять сделать, падают, но доводят до конца. Я считаю, что они заслуживают на эту площадку, где они не будут мешать тебе во время прогулки и ты не будешь возмущаться, что тебя чуть не сбили", - пише в Інстаграм дівчина з ніком olezhkina.princess.


Варто зазначити, що влада міста планувала створити скейт-парк на оновленній набережній Тетерева. На перших фото проекта реконструкції видно, що парк для екстримальних видів спорту мав знаходитись у лівій частині набережної під альтанкою.

Згодом скейт-парк був замінений на дитячий майданчик. У першій черзі реконструкції набережної також відсутній пункт про будівництво скейт-парку.

 
Старий проект набережної


 
Новий проект набережної
Поділитись

Новини по темі: