26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі магазини лікеро-горілчаного заводу продали на аукціоні в 3,5 рази дорожче за стартову ціну

У Житомирі магазини лікеро-горілчаного заводу продали на аукціоні в 3,5 рази дорожче за стартову ціну

  • 26 жовтня, 2018 18:14
Станом на 26 жовтня 5 об’єктів комунальної власності Житомира продано з аукціону через систему електронних торгів «ProZorro.Продажі». По двох із них вже укладені договори купівлі-продажу, ще по трьох – триває підписання протоколів за результатами електронних торгів. 

Загальна вартість усіх проданих об’єктів комунальної власності – понад 24,5 млн гривень. Про це повідомила начальниця відділу по управлінню та приватизації комунального майна міської ради Олена Кравчук.
 

«Ми задоволені результатами проведених аукціонів з продажу трьох магазинів міста. До прикладу, ціна за один квадратний метр приміщення магазину за адресою: Перемоги, 52 становила 53 тис. грн. Непогано пішли і приміщення магазинів по вул. Михайла Грушевського, 14/20 (41 тис. грн за кв. м) та по вул. Бердичівській, 35 (47,3 тис. грн за кв. м). Всі об’єкти дуже привабливі. У порівнянні з іншими обласними центрами, це дуже висока ціна. При загальній стартовій ціні у 3 млн 775 тисяч гривень ми збираємося отримати від їх продажу 12 млн 507 тисяч. Тобто, початкова ціна зросла більш ніж у три рази, що є позитивним показником», – повідомила Олена Кравчук.


За словами Сергія Сухомлина, ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений.
 

«Коли ми з депутатами обговорювали питання приватизації шляхом аукціону чи викупу, було багато думок. Часто говорили про те, що прийдуть компанії з інших, багатших, регіонів України, скуповуватимуть нерухомість в Житомирі, а в житомирських підприємців не буде можливості розвивати бізнес у своєму рідному місті. Але зараз ми бачимо, що покупці цієї нерухомості (компанії чи юридичні особи) житомиряни чи жителі області. Ці торги показали, що потенціал Житомира недооцінений. У нас придбали комунальні об’єкти за ціною в 53 тисячі гривень за метр квадратний. Це дуже хороша ціна, якщо порівнювати з середніми цінами по Україні. Це ще раз доводить, що ефективне управління комунальним майном можливе тільки при прозорих процедурах, типу відкритих конкурсів чи аукціонів», – зазначив Сергій Сухомлин.


Нагадаємо, Житомир виставив на аукціон фірмові магазини Житомирського лікеро-горілчаного заводу. Через електронний аукціон продали об'єкт комунальної нерухомості - дореволюційний будинок колишньої стоматполіклініки та нежитлове приміщення в Житомирі по вул. Мала Бердичівська.
Поділитись

Новини по темі: