24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирські депутати не стали забороняти перейменовувати вулиці міста

Житомирські депутати не стали забороняти перейменовувати вулиці міста

  • 3 березня, 2011 18:58
Сьогодні на сесії Житомирської міської ради депутати планували розглянути питання про тимчасову заборону (5 років) на перейменування вулиць міста.

Як повідомляв «Журнал Житомира», причиною заборони є відсутність коштів у міському бюджеті на роботу, пов'язану зі змінною необхідних документів.

Депутати Житомирської міської ради від ВО "Свобода" Сергій Онищук та Валентин Стойко вважають, що депутатський корпус не має ні морального, ні етичного права запроваджувати будь-які заборони чи обмеження на право житомирян визначати своє життя.

Свободівці заявили, що заборона на перейменування вулиць міста Житомира є порушенням указів Президента України № 250/2007 від 28 березня 2007 року та № 432/2009 від 12 червня 2009, де чітко передбачено демонтаж пам'ятників і пам'ятних знаків, присвячених особам, причетним до організації та здійснення голодоморів і політичних репресій в Україні, а також перейменування населених пунктів, вулиць, площ, провулків, проспектів, парків, скверів у населених пунктах України, назви яких пов'язані з іменами таких осіб.

- Розуміючи складне фінансове становище і жалюгідне наповнення бюджету нашого міста, пропонуємо передбачити можливість відшкодування витрат на перейменування вулиць за рахунок збору коштів об'єднань громадян, а також політичної сили, яка ініціює дане перейменування, - йдеться у зверненні депутатів ВО "Свобода".

У підсумку, питання про тимчасову заборону перейменування вулиць був знятий з розгляду, за таке рішення проголосувало 33 депутати з 55 присутніх.

- Голосували за нашу пропозицію всі, крім провладних партій. Зрозуміло, вони не зацікавлені у волевиявленні людей, які, скажімо, проти вулиць Якіра і Котовського. Це голосування дуже красномовно говорить, хто дійсно виступає за захист прав українців, - прокоментував депутат Валентин Стойко.

Як повідомлялося раніше, топонімічна комісія при управлінні архітектури Житомирського міськвиконкому, яку очолює Г. Мокрицький, рекомендувала перейменувати вулицю, названу на честь організатора Голодомору Іони Якіра.
Поділитись

Новини по темі: