28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Керівництво житомирського водоканалу буде покращувати якість води

Керівництво житомирського водоканалу буде покращувати якість води

  • 8 лютого, 2011 12:03
У зв'язку з модернізацією хлорного господарства, керівництво Житомирського водоканалу пов'язує великі надії на поліпшення якості води в Житомирі.

Про це заявив директор водоканалу Леонід Башинський.

- Ми будемо переходити від використання сильнодіючої отруйної речовини, так як вона за класифікатором йде як хлорка, до гіпохлориту-натрію, який є більш інтенсивним окислювачем, який потрібен нам в літній період, коли у воді підвищений рівень марганцю, про що ми говоримо вже кілька років поспіль, - каже Башинський.

Ця проблема безпосередньо пов'язана зі станом водосховища Відсічне, яке є єдиним джерелом водопостачання міста. За тридцять років експлуатації ситуація склалася невтішна.

- Сьогодні мало того, що ми втратили корисний об'єм водосховища, ми ще маємо проблеми в літній період, коли температура води підвищується більше 24 градусів, починається гниття, підвищується рівень марганцю, заліза і т.п. - Розповідається директор водоканалу.

Давно назрілі роботи з поглиблення дна і очищення водосховища нарешті розпочалися. Але, нагадав, Леонід Башинський, для проведення всіх необхідних заходів необхідно ще 80 мільйонів гривень.
Поділитись

Новини по темі: