19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Властям Житомира в черговий раз нагадали про екологічну проблему на дамбі. ФОТО

Властям Житомира в черговий раз нагадали про екологічну проблему на дамбі. ФОТО

  • 9 вересня, 2008 16:12

Жителі вулиці Набережної, в Житомирі, стурбовані проблемами, пов'язаними з екологічною безпекою місцевої річки Тетерів.

Саме Тетерів забезпечує житомирян питною водою і, як виявилось, в той же час служить стоком каналізаційних відходів, пише Андріана Кузьміч, газета "20 хвилин".

Береги цього водоймища нерідко грають роль локального смітника. А аварійний стан Головчацкой дамби все частіше спонукає місцевих жителів турбуватися про свою життєву безпеку.
 
Євгеній Осипенко живе недалеко від річки і добре знає про всі місцеві проблеми. Найнебезпечнішою з них, за словами Євгенія, це аварійний стан Головчацкой дамби.
 
– Ми тут живемо. Щоночі лягаємо спати і не знаємо, що буде вранці. Гребля затримує дуже велику кількість води і, якщо вона з цим не справиться, нас понесе найперших. Та і не тільки нас, - розповідає Євгеній.
 
Міська дамба споруда достатня велика, чималі в ній і тріщини. Їх видно неозброєним оком.
 
Біля підніжжя гідроспоруди сидять місцеві рибалки. За їх словами, одна частина греблі відремонтована. Інша ж потребує негайного ремонту, адже вона являє собою величезну небезпеку не тільки для тих, хто живе неподалеку, але і для всього міста. Але, незважаючи на це, цього року дамбу ніхто не відремонтував.
 
Береги річки Тетерів – забруднені. Повітря наповнене неприємними випаровуваннями. Прибережна вода квітне зеленіной. І лише для жаб це смердюче річкове болото до вподоби. Подекуди догори пузом плаває мертва риба. Але є, мабуть, і жива, адже рибаків на річці багато.
 
Ще місцеві жителі розповідали, що двічі в день в річку Кам'янку зливають каналізаційну нечисть, і вона в результаті стікає до Тетерева. Вода тут пахне смутком і тривогою.
 









Поділитись

Новини по темі: