16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • У Житомирі судитимуть депутата, який завдав довкіллю шкоди на 50 млн грн

У Житомирі судитимуть депутата, який завдав довкіллю шкоди на 50 млн грн

  • 27 вересня, 2021 9:12
У Житомирі судитимуть депутата районної ради, який забруднив побутовими відходами землю та вирубав дерева, завдавши довкіллю шкоди на понад 50 млн грн. Про це повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Депутат районної ради - директор приватного підприємства, протягом лютого-березня 2019 року організував вивезення та складування сміття на самовільно зайнятій земельній ділянці поблизу полігону твердих побутових відходів, що в межах населеного пункту с. Оліївка Житомирського району. До того ж, на ділянці землі комунальної власності з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, не маючи відповідного дозволу, зняв родючий шар ґрунту на площі понад 0,2 га", - інформує прокуратура.


Зазначається, що протягом березня-червня 2019 року директор підприємства продовжив свою незаконну діяльність вже на прибережних захисних смугах річки Крошенка та її притоки. 
 

"Підозрюваний засмітив будівельними відходами береги водойм загальною площею майже 0,2 га. Крім цього, "господарнику" інкримінується незаконна вирубка 89 дерев породи сосна на території Оліївської сільської ради", - додали в прокуратурі.


Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт (ч. 2 ст. 239, ч. 1 ст. 246 КК України). 

Завдану державним інтересам та довкіллю шкоду оцінили на суму 50,7 млн грн. Окружною прокуратурою заявлено позов про стягнення із директора приватного підприємства зазначеної суми. Суд наклав арешт на майно підозрюваного.

Ймовірно, мова йде про ексдепутата Житомирської міської ради (Опозиційний блок), а нині депутата Житомирської районної ради Володимира Тичину, підприємство якого (ПП "ВЖРЕП №4") займалося вивезенням твердих побутових відходів.
Поділитись

Новини по темі: