19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Колишній голова РДА на Житомирщині зі спільниками розікрав 180 тис. бюджетних гривень

Колишній голова РДА на Житомирщині зі спільниками розікрав 180 тис. бюджетних гривень

  • 13 квітня, 2021 8:38
У Ємільчинському районі Житомирської області колишній голова РДА виділив кошти на утримання доріг, яке ніколи не виконувалося. Дорожні "відкати" бюджетних коштів викрито прокуратурою спільно з УСБУ в області.

За даними слідства, депутат райради, обіймаючи посаду очільника райдержадміністрації, з метою розтрати на користь автодорожнього товариства бюджетних коштів, у лютому 2019 року вступив у змову з директором цього товариства (до зловживань було залучено також посадову особу іншого підприємства).
 

"Завчасно знаючи, що автодорожнє товариство ніяких послуг з експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення на території Ємільчинського району не виконувало і не має намірів виконувати, все ж завірив офіційні документи з недостовірними відомостями про виконання таких робіт, на підставі чого проведені розрахунки", – повідомляє прокуратура.


Унаслідок зловживань вчинено розтрату бюджетних коштів на суму понад 180 тис. грн.

"Колишньому голові райдержадміністрації, депутату райради повідомлено про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)", – додали в Житомирській обласній прокуратурі.
Поділитись

Новини по темі: