20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Зняли з себе відповідальність: виконком не проголосував за введення в Житомирі карантину вихідного дня

Зняли з себе відповідальність: виконком не проголосував за введення в Житомирі карантину вихідного дня

  • 13 листопада, 2020 15:54
Виконавчий комітет міської ради не проголосував за запровадження у Житомирі карантину вихідного дня. Питання зняли з розгляду.

Про це 13 листопада в соцмережі повідомив міський голова Сергій Сухомлин.
 

"Кабінет Міністрів прийняв рішення ввести "карантин вихідного дня". У мене особисто немає морального права вводити додаткові карантинні обмеження. Це питання з розгляду виконкому сьогодні зняли. Додаткові обмеження – це відповідальність за людей, які втрачають можливість заробляти та годувати свої сім’ї. До того ж: при такій кількості хворих, 2 дні "локдауну" на ситуацію не вплинуть. Це підтверджують вірусологи та епідеміологи", – зазначив Сухомлин.


Таким чином, влада міста зняла з себе відповідальність і фактично не визнає нові карантинні обмеження, які почнуть діяти на рівні держави вже з 14 листопада, але й не скасовує їх.

Зазначимо, що країні вже набули чинності зміни до постанови Кабміну №641, що стосуються посилення протиепідемічних заходів, і поліція матиме право штрафувати підприємців за порушення карантину.

Кабінет міністрів наголошує, що у міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці.
 

"Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України. Карантин вихідного дня стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних", – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


Нагадаємо, в Україні скасували адаптивний карантин. Відтепер в будні і на вихідні будуть діяти різні карантинні обмеження.
Поділитись

Новини по темі: