19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Депутати облради ледь не віддали в приватні руки Житомирський центр крові

Депутати облради ледь не віддали в приватні руки Житомирський центр крові

  • 26 червня, 2020 11:00
  • 1
25 червня під час сесії обласної ради депутати ледь не віддали у приватні руки майно Житомирського обласного центру крові.

Як повідомляє Житомир лайф, виявилося, що у питанні "Про затвердження переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності" є майно Житомирського обласного центру крові. Передача майна могла призвести до ліквідації комунальної установи.
 

"У переліку є питання про майно нашої комунальної установи Центр крові. Згідно з листом керівника даного закладу, йому не потрібне нерухоме майно площею 3 400 кв.м. Приблизно у той самий час приходить лист від приватної компанії "Біофарма", яка висловлює бажання взяти в оренду це комунальне майно. Якщо ми зараз проголосуємо за затвердження Переліку, то фактично Центр крові позбудеться майна і воно перейде до приватної компанії. Таким чином це прихована ліквідація комунальної установи. Тому прошу виключити дане питання з переліку", - повідомив депутат облради Сидір Кізін.


За словами начальника управляння майном Володимира Казьмірика, таке звернення від приватного підприємства дійсно було.
 

"Було звернення "Біофарм" адресоване на голів Житомирської ОДА та обласної ради з інвестиційною пропозицією: взяти в оренду все нерухоме майно, яке знаходиться на вулиці Кибальчича та перебуває на балансі Центру крові. Якщо ми вносимо його в перелік першого типу це означає, що воно буде передано в оренду за наслідками аукціону", - пояснив Володимир Казьмірик.


Як повідомив начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик, Центр крові знаходиться в критичному становищі.
 

"На сьогодні у Центрі крові проблеми лише зросли, бо з державної субвенції фінансується тільки 48%. Наявне обладнання застаріло. На жаль, рівень медичних препаратів, які сьогодні повинні поступати до наших медичних закладів не відповідають стандартам. Крім того, Центр крові більше не бере участі в тендерних закупівлях для наших обласних комунальних некомерційних підприємств. Тобто, тих закладів, які надають медичну допомогу і повинні шукати препарати крові в інших містах", - розповів Микола Суслик.


Голова обласної ради Володимир Ширма зазначив, що ситуація з Центром крові катастрофічна, але допустити його ліквідації не можна.

Також депутати облради висловили обурення щодо того, як таке надважливе питання не пройшовши комісії потрапило на сесію.

Зрештою, депутати прийняли рішення: виключити з даного питання перелік першого типу об’єктів оренди комунальної власності та проголосувати за затвердження переліку лише другого типу. Також найближчим часом провести профільні комісії та детально вивчити ситуацію й тоді винести питання на розгляд сесії.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Ruslana Krutova
28 червня, 2020 19:00:00

Шо? Опять?!