20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Влада Житомира та області провела зустріч з послом Республіки Словенія. ФОТО

Влада Житомира та області провела зустріч з послом Республіки Словенія. ФОТО

  • 24 жовтня, 2019 17:08
  • 1
24 жовтня у Житомирі міський голова Сергій Сухомлин та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін обговорили напрямки співпраці.

Як інформує пресслужба міської ради, у ході розмови було обговорено перспективи щодо взаємодії між Житомиром та Словенією, а також шляхи налагодження дієвих контактів у розбудові інфраструктури міста Житомира.

«У нас склалася досить позитивна співпраця з місцевою владою. Впевнений, що в нас є набагато більший потенціал і можливості для співробітництва, які ми можемо розвивати», – сказав під час зустрічі Томаж Менцін.





Окрему зустріч з Послом Республіки Словенія в Україні провів також голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, передає пресслужба облдержадмміністрації.
 

«Ми вдячні за ту підтримку, яку сьогодні надає європейське співтовариство, і зокрема Республіка Словенія, задля добробуту українського народу та Житомирщини. Ми готові розглянути нові ініціативи словенських партнерів та надати максимальну підтримку їх реалізації. Запрошую інвесторів зі Словенії до Житомирської області. Впевнений, що наша зустріч стане відправною точкою для конструктивної та ділової українсько-словенської співпраці в інвестиційній сфері», – наголосив Віталій Бунечко.






Нагадаємо, Житомирщина вже має інвестиційні проєкти зі словенськими компаніями. Так, інжинірингова компанія Esotech d.d. виграла тендер з реконструкції каналізаційних очисних споруд у Житомирі.

У липні минулого року словенська компанія RIKO d.o.o виграла тендер на постачання обладнання для наземної сонячної електростанції потужністю 10,79/9,35 МВт на території Глибочицької сільської ради Житомирського району. Загальна вартість цього проєкту оцінюється у 9,65 млн євро, фінансова допомога Республіки Словенія складає 3 млн євро.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

24 жовтня, 2019 17:31:08

Господи, знову те ганебство зустрічає гостей в пом'ятому костюмі та без краватки...