20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • У Житомирському ТТУ виявили збитків на 340 тис. грн, ексначальнику загрожує кримінальна відповідальність – Пучич

У Житомирському ТТУ виявили збитків на 340 тис. грн, ексначальнику загрожує кримінальна відповідальність – Пучич

  • 28 серпня, 2019 8:46
Контрольно-аналітичний відділ міської ради майже місяць перевіряв діяльність ексначальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгенія Демчика. До оголошення офіційних результатів перевірки, 22 серпня, стало відомо, що з начальником ТТУ розривають контракт.

Які порушення були виявлені під час перевірки та чому комісія надала рекомендацію звільнити начальника ТТУ – про це в коментарі сайту Житомир інфо розповів голова наглядової ради КП «ЖТТУ», депутат міської ради Влад Пучич.

За словами Влада Пучича, комісією було виявлено ряд грубих порушень. Зокрема підтвердилася інформація щодо недотримання правил тендерних закупівель.
 

«Була перевірка двох сфер: закупівля палива та шин для потреб підприємства. Що стосується закупівлі пального, то підтвердилося та інформація, яка звучала на засіданні наглядової ради ТТУ, про те, що було зловживання на пальному. Тобто, коли укладається угода по 24 грн за 1 л палива, потім додатковими угодами підвищилась вартість до 28 грн. Водночас проводиться тендер, і ця ж компанія запропонувала по 25 грн, але ТТУ продовжувало закуповувати по вищій ціні. Тобто, це суттєві збитки. Контрольно-аналітичний відділ знайшов збитки лише за 3 місяці, в рамках яких була перевірка діяльність по закупівлі пального, на 340 тис. грн. З приводу закупівлі шин, то тут також були різні зловживання, порушення тендерного законодавства, які теж завдали збитків підприємству», – говорить Влад Пучич.





Також Влад Пучич зазначив: якщо правоохоронні органи підтвердять результати перевірки, Євгенію Демчику загрожує кримінальна відповідальність.

«Ці результати, відповідно до рекомендації наглядової ради ТТУ, будуть передані в правоохоронні органи. Там близько п'яти різноманітних статей, які порушують законодавство України. Ці результати будуть передані до прокуратури, СБУ та поліції. За ці порушення міра відповідальності – позбавлення волі. Тобто, якщо правоохоронні органи підтвердять результати, які в своєму розслідуванні показав контрольно-аналітичний відділ, то це позбавлення волі Євгенія Демчика», – зазначив Влад Пучич.

Як повідомляв «Журнал Житомира», контрольно-аналітичний відділ Житомирської міської ради раніше виявив в ТТУ корупційні схеми в закупівлях пального та шин.

 
Поділитись

Новини по темі: