23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Говорили-балакали: депутати Житомирської мерії не змогли узгодити звернення до Гройсмана щодо ціни на газ

Говорили-балакали: депутати Житомирської мерії не змогли узгодити звернення до Гройсмана щодо ціни на газ

  • 31 жовтня, 2018 18:14
На позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 жовтня депутати мали розглянути звернення до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо ціни на газ.

Свої варіанти тексту подали 4 фракції, зокрема – «Свобода», «Самопоміч» БПП та «Батьківщина». Останні ж наголосили на тому, що саме їх звернення мають направити, позаяк воно було прикріплено до листа з вимогою про скликання позачергової сесії. Разом з тим, адресуватися воно має не прем’єру, а президенту, інформує Житомир лайф.
 

«Коли вчора з’явилася розпорядження про скликання сесії, стало зрозуміло, що вона скликається не на вимогу депутатів, адже ви її скликаєте з зовсім іншим зверненням. Нами, депутатами, було зареєстровано звернення до вас про скликання сесії, проект рішення, який зареєстрований своєчасно, і саме звернення. Саме в такому вигляді мало бути питання в порядку денному. Хочу також звернути увагу, що зібрано близько 10 тис. підписів житомирян саме під цим звернення», - заявила голова фракції ВО «Батьківщина» в Житомирській міській раді Любов Цимбалюк.


Депутати запропонували об’єднати всі 4 звернення, втім фракція «Батьківщина» не погодилася та наполягла на тому, щоб їх питання поставили окремо до  порядку денного. У свою чергу голова фракції БПП Юрій Мойсеєв заявив про недоцільність їх пропозиції.
 

«Є одне звернення, яке стосується тарифів на газ. По суті, всі 4 пропозиції, які нам ось роздані, вони всі стосуються однієї проблематики. Тому, згідно регламенту міської ради, коли сесія була скликана на вимогу депутатів міської ради, і відповідно зареєстрований проект рішення, то я думаю, що його потрібно поставити  за основу, і далі розглядати всі інші пропозиції. Якщо ми вирішимо, що потрібно об’єднати всі 4 звернення в одне, то у цьому випадку пропоную створити редакційну групу, яка протягом 2-х днів опрацює і внесе готовий документ, який підпише міський голова від імені сесії», - зазначила голова Опозиційного блоку Наталія Леонченко.


«У нас є розпорядження міського голови про скликання позачергової сесії міської ради. На розгляд ради внесено таке питання: звернення депутатів міської ради до Прем’єр-міністра України Гройсмана. Воно є, то коли ми будемо розглядати це питання, ми візьмемо його за основу,  і будемо розглядати згідно усіх інших звернень, які у нас є. Воно вже включено, то що ми ще хочемо включити?», - заявив Юрій Мойсеєв.

Пропозиція «Батьківщини» про внесення їх звернення до порядку денного все ж була поставлена на голосування, втім двічі не отримала підтримки депутатського корпусу.
 

«Ставлю на голосуванням пропозицію включити ще одне звернення від фракції Батьківщина (проголосували 12 з 32 присутніх, - ред.). Я розумію, що не всі депутати, які підписувалися під сесією, підписувалися під цим проектом рішення. Тому, голосуємо ще раз про включення до порядку денного (проголосували 18 з 32 присутніх, - ред.)», - Сергій Сухомлин.


Було вирішено надати доручення юридичному департаменту опрацювати всі 4 звернення та об’єднати їх в один документ, який й буде направлено до Києва. Далі депутати перейшли до інших питань порядку денного, однак Олег Черняхович зауважив, що питання про звернення необхідно таки розглянути сьогодні.

«Прошу повернутися до першого питання. Виходить, що Житомирська міська рада сьогодні не прийняла жодного звернення, те, чого ви й очікували і хотіли цього. Позаяк, дати нашому юрвідділу щось там опрацювати, подивитися, і т.д – це ні про що. Тобто, ми провалили це питання», - наголосив Олег Черняхович

«Ми не прийняли ніякого звернення, тому що не бачимо, що може опрацювати юрдепартамент і що ви підпишете. В якому вигляді воно буде? Або робіть перерву, якщо потрібно до вечора до завтра, і потім потрібно виносити це звернення і ми будемо бачити і розуміти про що воно», - додала Любов Цимбалюк.

По завершенню розгляду усіх питань порядку денного, міський голова не зміг закрити сесію: частина депутатів вийняла картки. Як пояснила Любов Цимбалюк, таким чином вони вирішили звернути увагу на питання звернення.
 

«Ми вийняли картки і про це говоримо відкрито. Ми не згодні, що сесія має закритися. Будь ласка, юрдепартамент, всі голови фракцій, всі депутати, хто хоче долучитися, всі представники політичних сил, долучайтеся до напрацювання звернення. Тоді збирайте нас, коли це звернення буде опрацьоване, і тільки після того закривайте сесію», - повідомила Любов Цимбалюк.


«Я оголошую перерву. Завтра зранку ми поспілкуємося з головами фракцій і вирішимо, як ми будемо далі. Тільки не потрібно займатися шантажем», - резюмував Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі: