18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Індичка з полуницею та сирники зі смузі: що приготувати з сезонних ягід на власній кухні

Індичка з полуницею та сирники зі смузі: що приготувати з сезонних ягід на власній кухні

  • 29 червня, 2022 16:16

Ягідний сезон у розпалі. Страви з полуниці й вишні можуть бути найрізноманітнішими: починаючи з десертів і закінчуючи запеченим м'ясом.

"Журнал Житомира" розпитав у шеф-кухаря ресторану "Корчма" Тетяни Українець про секрети приготування літніх смаколиків. 

За словами шефа, звичайно, найчастіше з фруктів і ягід готують десерти.

"Дуже часто замовляють чоловіки наш фірмовий десерт "Чарівниця" – це бісквіт у шоколаді з вершками. Для нього готую спеціальний вершковий крем із натурального домашнього сиру. Також додаю полуницю чи інші сезонні ягоди. Ще наші відвідувачі люблять сирники з сиром маскарпоне, вони подаються з чорницею, або ж вишнею. Діти замовляють морозиво з фруктами. До речі, його дуже легко готувати вдома. Для цього потрібне звичайне морозиво з магазину, яке потрібно розрізати та додати фрукти", – говорить Тетяна.

 

Також вдома можна приготувати й інші прості страви, які не потребують багато часу чи інгредієнтів. Наприклад: сирники з полуничним смузі.

"Простий і швидкий сезонний рецепт сирників: взяти сир, додати яйце, трішки борошна й посмажити цю суміш на смаженій олії з додаванням вершкового масла. У сметану можна додати смузі із полуниці", – зазначила шеф-кухар.

 

А у звичайні млинці можна додати "літню нотку" – черешні або ж полуницю.

"Для цього береться: кефір, борошно та сода. Потім замішується не дуже густе тісто і все це смажиться на олії та додається сметана", – розповіла Тетяна.

Ягоди смакують не лише в десертах. Кухарі майстерно використовують полуницю у м'ясних та рибних стравах.

"Досить цікава страва – це смажена індичка з полуницею або ж карпачо з тунця й асорті із салатних листів та полуниці. І звісно наші українські вареники", – розповідає Тетяна Українець.

 

Поділитись

Новини по темі: