Ягідний сезон у розпалі. Страви з полуниці й вишні можуть бути найрізноманітнішими: починаючи з десертів і закінчуючи запеченим м'ясом.
"Журнал Житомира" розпитав у шеф-кухаря ресторану "Корчма" Тетяни Українець про секрети приготування літніх смаколиків.
За словами шефа, звичайно, найчастіше з фруктів і ягід готують десерти.
"Дуже часто замовляють чоловіки наш фірмовий десерт "Чарівниця" – це бісквіт у шоколаді з вершками. Для нього готую спеціальний вершковий крем із натурального домашнього сиру. Також додаю полуницю чи інші сезонні ягоди. Ще наші відвідувачі люблять сирники з сиром маскарпоне, вони подаються з чорницею, або ж вишнею. Діти замовляють морозиво з фруктами. До речі, його дуже легко готувати вдома. Для цього потрібне звичайне морозиво з магазину, яке потрібно розрізати та додати фрукти", – говорить Тетяна.
Також вдома можна приготувати й інші прості страви, які не потребують багато часу чи інгредієнтів. Наприклад: сирники з полуничним смузі.
"Простий і швидкий сезонний рецепт сирників: взяти сир, додати яйце, трішки борошна й посмажити цю суміш на смаженій олії з додаванням вершкового масла. У сметану можна додати смузі із полуниці", – зазначила шеф-кухар.
А у звичайні млинці можна додати "літню нотку" – черешні або ж полуницю.
"Для цього береться: кефір, борошно та сода. Потім замішується не дуже густе тісто і все це смажиться на олії та додається сметана", – розповіла Тетяна.
Ягоди смакують не лише в десертах. Кухарі майстерно використовують полуницю у м'ясних та рибних стравах.
"Досить цікава страва – це смажена індичка з полуницею або ж карпачо з тунця й асорті із салатних листів та полуниці. І звісно наші українські вареники", – розповідає Тетяна Українець.