19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Інструмент гібридної агресії Росії». У СБУ прокоментували масові «замінування» у Житомирі

«Інструмент гібридної агресії Росії». У СБУ прокоментували масові «замінування» у Житомирі

  • 17 січня, 2022 9:22
У Службі безпеки України прокоментували низку непідтверджених повідомлень про замінування, які регулярно фіксуються в Житомирі та інших містах країни.
 

«Останнім часом у публічній площині фіксується збільшення повідомлень про нібито мінування важливих об’єктів соціальної сфери по всій території України. У результаті ретельних перевірок з боку СБУ, Нацполіції та інших уповноважених на це органів державної влади ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві», – йдеться в заяві, опублікованій в Facebook.


СБУ вказує на те, що неправдиві повідомлення про мінування є «поширеним інструментом в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України». 

Правоохоронці закликають громадян зберігати спокій, а журналістів – ретельно перевіряти подібну інформацію.

«Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національної поліцією в рамках свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень», – додають у відомстві.

Нагадаємо, 14 січня у Житомирі правоохоронці отримали повідомлення про замінування торгово-розважального центру «Глобал» і ТЦ «Житній».
Поділитись

Новини по темі: