19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирському центрі ішемічної хвороби серця за півтора місяця зробили сотню операцій. ФОТО

У Житомирському центрі ішемічної хвороби серця за півтора місяця зробили сотню операцій. ФОТО

  • 10 грудня, 2021 11:47
У Житомирі у відділі інтервенційної кардіології міського Центру ішемічної хвороби серця лікарні №2 за півтора місяця провели сотню операцій на серці.

Діагностику та стентування коронарних судин пацієнтам проводять безоплатно. Про це в коментарі suspilne.media розповів керівник центру Олесь Кутній.

За його словами, головний прилад, за допомогою якого здійснюють діагностику і операції на серці – ангіограф. Вартість усього обладнання становить 28 мільйонів гривень.
 

"За допомогою ангіографічної системи, тобто рентген-системи, ми можемо досліджувати вени і порожнини серця через судини тіла й артерії, – каже Олесь Кутній. – Також це дозволяє правильно ставити діагноз і визначати, чи потрібно хворому тільки таблетоване лікування, чи стентування, вживлення металевого стенту".




Житомирянці Валентині Ізюмовій операцію зі стентування судин серця провели 8 грудня. 10 грудня її планують виписати додому.
 

"Був інфаркт, зробили ангіоскопію, провели обстеження, – каже Валентина Ізюмова. – Де судини були погані, їх розширили і покращили кровообіг. Сподіваюся на краще, що все буде добре".


В операційній працюють троє лікарів та медичні сестри. Володимир Бевз – кардіолог із десятирічним досвідом. Він розповів, що процедура діагностики триває від двадцяти до сорока хвилин, а стентування – декілька годин.




 

"Виконуємо щоденно декілька діагностик і декілька стентувань, – каже Володимир Бевз. – Рішення доводиться приймати одразу. Ми не маємо права на помилку. Необхідно підібрати потрібний діаметр стента і довжину стента встановити так, аби потім не довелося самому чи комусь за тобою доробляти".


Наразі дослідження та операції роблять пацієнтам безоплатно, але для того, щоб у подальшому хворі не платили за медичні послуги, потрібна угода з Національною службою здоров'я на відшкодування витрат. Її мають підписати до кінця 2021 року.

Нагадаємо, кардіологи міського центру ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця упродовж року проходили стажування в Інституті серця. Куратором житомирських медиків був директор інституту, заслужений лікар України, професор Борис Тодуров. 3 листопада він відвідав ангіографічне відділення у житомирській лікарні.



Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: