25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Архітектори провели акцію протесту в центрі Житомира. ФОТО

  • 17 листопада, 2021 9:54
16 листопада близько двох десятків житомирських архітекторів зібралися біля Житомирської облдержадміністрації. Люди протестували проти прийняття законопроєкту №5655, котрим вносяться зміни у їхню роботу, інформує "Суспільне".

За словами учасників протесту, цей законопроєкт позбавляє архітекторів авторських прав та нагляду на своїх об’єктах. При цьому забудовник матиме усі права на інтелектуальну власність та проєктну документацію. 



17 листопада законопроєкт №5655 планують обговорювати на профільному комітеті Верховної Ради.
 

"На акцію протесту зібралися житомирські архітектори. Апелюємо ми, в першу чергу, до Верховної Ради. В тому законі, який прийнятий сьогодні в першому читанні, усуваються від процесу містобудування органи місцевого самоврядування. Архітектор, як суб’єкт процесу проєктування, відсувається від своїх завдань. Вони не будуть контролювати процес, що будується сьогодні в місті. Цей закон перекреслює закон про архітектурну діяльність. Його голосувати в такому вигляді не можна", – розповів організатор акції протесту, голова Житомирського регіонального осередку Архітектурної палати Національної спілки архітекторів України Роман Котюк.





Під час акції архітектори передали листи зі зверненнями голові Житомирської облдержадміністрації та Житомирської міськради.




Фото: Суспільне
Поділитись

Новини по темі: