20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Голова ОДА показав, як в передмісті Житомира будують дитяче інфекційне відділення. ФОТО

Голова ОДА показав, як в передмісті Житомира будують дитяче інфекційне відділення. ФОТО

  • 11 листопада, 2021 12:43
В передмісті Житомира тривають роботи зі створення на базі корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру нового інфекційного відділення для дітей. Про це повідомив голова ОДА.
 

"Новий медичний заклад, який буде спеціалізуватися на меддопомозі саме дітям, є надзвичайно важливим для області. Особливо зважаючи на останню статистику захворюваності на COVID-19, де серед госпіталізованих пацієнтів збільшується кількість дітей. Тим більше, що зараз обласна дитяча лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні. Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення, розраховане на 40 пацієнтів", - повідомив Віталій Бунечко.


Проєктом передбачено утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків. Також будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка. А для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та організації внутрішньо лікарняних перевезень запроєктовано медичний ліфт. У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також спецплощі для кисневого пункту. 

Відділення буде забезпечене новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою. Загальна кошторисна вартість проєкту – близько 48 мільйонів гривень.

Віталій Бунечко на своїй сторінці в соцмережі показав, на якому етапі знаходяться роботи.



















Поділитись

Новини по темі: