20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирщина готується до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

  • 24 березня, 2021 14:57
У Житомирській області триває підготовка до проведення заходів з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. На оргкомітеті в обласній раді обговорили план заходів.

Так, по всій території області заходи із відзначення 35-х роковин Чорнобильської катастрофи розпочнуться з висадки у містах, селах та селищах 35 кущів троянд та проїзду по відповідному населеному пункту автівки пожежної охорони із включеною сиреною.

Окрім традиційних пам’ятних мітингів з метою вшанування пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, які відбудуться 26 квітня, напередодні у планах благоустрій територій прилеглих до пам’ятних знаків, круглий стіл, вечір пам’яті, організація стендової виставки, літературні читання, створення відеороликів, проведення соціальної екскурсії та відкритих тематичних уроків, перегляд кінофільмів про Чорнобильську трагедію.

Також серед запланованих заходів:
 
  • Створення на базі КНП «Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради Центру радіаційного захисту;
  • Придбання УЗД-апарату;
  • Забезпечення харчуванням та придбання медикаментів для лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у терапевтичному відділенні обласної лікарні.

Як зазначив заступник голови облради Володимир Ширма, фінансування даних заходів буде розглянуто на засіданнях постійних депутатських комісій та внесено на сесію обласної ради.

Довідково. Житомирщина найбільше постраждала від аварії на атомній станції. На теренах області за станом на 01.01.2021 проживає 233,8 тис постраждалих або 19% від загальної чисельності населення області.

Поділитись

Новини по темі: