19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • В Україні почалася вакцинація від коронавірусу: першим щеплення отримав лікар з Черкас

В Україні почалася вакцинація від коронавірусу: першим щеплення отримав лікар з Черкас

  • 24 лютого, 2021 16:25
В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу. Індійську вакцину Covishield отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює у ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

Про це написав у Фейсбуці голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

За словами голови ОДА, "як і в цілому по Україні, у нас працюватиме каскадна модель вакцинації, яка передбачає роботу мобільних бригад у визначеному послідовному порядку. Ми строго стежимо за температурним режимом для зберігання вакцини – від +2° до +8° С".

Скічко наголосив, що вакцинація проти коронавірусу є добровільною і безкоштовною. Вона відбудеться в п'ять етапів. 
 

"На І етапі щеплення отримають медпрацівники та персонал, який надає допомогу ковідним хворим; на ІІ – люди з надзвичайно високим ризиком інфікування (соцпрацівники, люди старше 80 років, решта медпрацівників); на ІІІ – люди з високим ризиком інфікування та ті, хто працює в ДСНС, СБУ, поліції, в освітніх закладах; на ІV етапі – люди віком від 60 до 64 років, дорослі з супутніми захворюваннями. V етап – усі інші категорії населення", – йдеться у повідомленні.


Водночас, міністр охорони здоров’я Максим Степанов на засіданні Кабміну зазначив, що сьогодні вакцинація розпочинається у 7 регіонах, зокрема і на Житомирщині.
 

"У Черкасах у нас вже 10 осіб провакциновано. Першим був лікар-реаніматолог Євген Горенко. Вже вона (вакцинація - ред.) планово пішла. В семи регіонах вона сьогодні розпочинається, повністю згідно з нашим затвердженим планом", – сказав Степанов.


Станом на 16:00 на сайтах Житомирської ОДА і міськради Житомира відсутня інформація щодо отримання вакцини і старту вакцинації.





Фото: Макс Требухов
Поділитись

Новини по темі: