23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Вакцинація від COVID-19 почнеться в Житомирській області у лютому – ОДА

  • 1 лютого, 2021 11:53
1 лютого в ОДА провели щотижневий підсумковий брифінг щодо ситуації із захворюванням на коронавірусну інфекцію у Житомирській області. На брифінгу, зокрема, йшлося про етапи вакцинації жителів області від коронавірусної інфекції COVID-19.

За словами начальника відділу департаменту охорони здоров’я Сергія Березовського, найближчим часом вакцина проти коронавірусної інфекції надійде в Україну та Житомирську області і розпочнеться перший етап вакцинації.
 

"Міністерством охорони здоров'я розроблена дорожня карта по вакцинації проти COVID-19 і складає з себе 5 етапів. Найближчим часом розпочнеться перший етап – будуть вакциновані медичні працівники закладів охорони здоров'я, які працюють з коронавірусними хворими, всі працівники лабораторій, які проводять діагностику коронавірусної інфекції, всі працівники, в тому числі і водії екстреної медичної допомоги, а також люди, які перебувають в спеціалізованих закладах соціального захисту і працівники цих закладів. За інформацією Міністерства охорони здоров'я найближчим часом вакцина надійде в Україну, буде розприділена по областях і протягом короткого проміжку часу ми проведемо щеплення", – сказав Сергій Березовський.


Україна отримає 117 000 доз вакцин Pfizer і BionTech


Перша партія вакцин від коронавірусу в рамках глобальної ініціативи COVAX прибуде в Україну через два тижні. Про це в понеділок, 1 лютого, заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.
 

"Україна почне вакцинацію в лютому. А значить, через два тижні отримає вакцини. Наша країна увійшла до переліку країн, яким глобальна ініціатива COVAX надасть вакцини проти COVID-19 у межах першої хвилі розподілу", – сказав Іващенко.

 
Вакциною Pfizer, отриману в рамках програми COVAX, будуть вакцинувати медпрацівників. Кому її не вистачить – отримають вакцину Sinovac. Про це в інтерв'ю BBC News Україна розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Pfizer відразу піде на мобільні бригади і для вакцинації медичних працівників. Pfizer буде їхати з холодильника з температурою -80 в холодильник, де буде +2. При таких умовах вона може зберігатися 5 днів. Через такі температурні умови найбільш економічно доцільно використовувати Pfizer в мобільних бригадах для лікарів. Якщо приїде 300 тисяч Pfizer, вистачить для лікарів і соціальних працівників, приїде 100 тисяч доз, то тільки для лікарів", – пояснив він.
 

Етапи вакцинації


Поділитись

Новини по темі: