27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Волонтери подарували Житомирському геріатричному пансіонату подушки і білизну: все пошили власноруч. ВІДЕО

Волонтери подарували Житомирському геріатричному пансіонату подушки і білизну: все пошили власноруч. ВІДЕО

  • 18 грудня, 2020 16:27
Волонтери Всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні" передали дарунки підопічним Житомирського геріатричного пансіонату. 

Подаровану білизну, постіль, шкарпетки та подушки волонтерки зробили власноруч, передає "Суспільне".
 

"Волонтерською справою ми займаємося з 2008 року. З початком пандемії каронавірусу у всіх з'явилися проблеми. Комусь не вистачає білизни, в когось немає подушок. Ми допомагаємо саме літнім людям, тож, зателефонували до геріатричного пансіонату і розповіли про те, що у нас є речі, зроблені власними руками, і ми можемо допомогти", – розповіла керівниця житомирського відділення Всеукраїнської благодійної організації "Турбота про літніх в Україні" Таїса Войцеховська.


35 подушок, 22 пари спецрукавиць, 8 пар чоловічої білизни, 17 пар шкарпеток, 5 простирадл – всі ці вироби з нової тканини. Речі стануть в нагоді, адже наразі в пансіонаті перебуває 160 підопічних різного віку.
 

"Є бабусенька, якій за 90 років, а є і значно молодші люди – 1970 і 1977 років народження. Подушки і постіль, яку нам сьогодні привезли волонтери, ми, в першу чергу, передамо у лежачі відділення. У нас їх чотири. Рукавиці спецовочні дамо хлопцям, які займаються господарчими роботами. Для них вони будуть, як знахідка, адже вони і дрова носять, і двір підмітають. Натільну білизну теж розподілимо на лежачі відділення, а шкарпетки роздамо усім по потребі. Навіть тим же робочим. Щоб ноги не мерзли. Решту, що залишиться, бабусенькам лежачим віддамо", – зазначила сестра-господиня Житомирського геріатричного пансіонату Таміла Полуківська.


Волонтерка з організації "Турбота про літніх в Україні" Олена Смольницька розповідає, що у їх житомирському відділенні 18 жінок. Раніше вони допомагали воїнам АТО. Через запровадження карантинних обмежень тепер усі разом збиратися не можуть, тому приходять по одній або по двоє. Хтось шиє, хтось напихає подушку синтепоном, а хтось в’яже. Дехто навіть працює вдома і приносить до організації вже готові речі.
 
Поділитись

Новини по темі: