29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • У Житомирі встановлять відлитий з бронзи пам'ятник Марині Поплавській: яким він буде. ФОТО

У Житомирі встановлять відлитий з бронзи пам'ятник Марині Поплавській: яким він буде. ФОТО

  • 13 жовтня, 2020 15:42
  • 1
Колеги загиблої в ДТП житомирської акторки Марини Поплавської виготовили пам’ятник і збираються встановити його у сквері в центрі Житомира.

Пам'ятник являє собою бронзову фігуру Марини Поплавської, що сидить на лавці, передає видання Житомир інфо.
 

«Проєктом передбачено встановлення бронзової скульптури присвяченої пам’яті Марини Францівни Поплавської в Житомирі. Скульптура являє собою фігуру Марини Поплавської, що сидить на лавці та постаменту з двох сходинок висотою 15 см. та шириною 50 см. Загальна довжина лавки (з бронзи) 2,8 м. висота лавки в частині сидіння 45 см. Ширина лавки в частині сидіння від 50 см. до 70 см. Габаритні розміри постаменту – 4,40 м на 2,6 м. Конструкція скульптури передбачає собою можливість гостей міста зробити фото з фігурою Марини Поплавської», - повідомила піар-директор «Дизель Студіо» Олена Сниткова.


Пам’ятник виготовили художники-скульптори Віктор Рябов та Богдан Рябов. Його планують встановити в сквері на розі вулиць Лятошинського та Небесної сотні. Скульптура виконана в бронзі, постамент (сходи) – з бетону з додатковим армуванням, які облицюють гранітною плиткою, подібної до тієї, що вже укладена в сквері.

пам'ятник Марині Поплавській
Макет пам'ятника / Фото Житомир інфо


Реакція родичів Марини


Рідна сестра Марини, Людмила Поплавська, шокована новиною про встановлення пам'ятника. Вона говорить, що ніхто не дослухається до думки родини, яка виступає проти появи такої скульптури.

«Шановні житомиряни! Це було очікувано. І особливо неприємно читати деякі коментарі. Ніхто не дослухається до думки родини і багатьох друзів, які проти встановлення саме такого пам'ятника. Велике прохання. Дайте спокій душі! Цього не хотіла б Маріанна Францівна. Моя сестра загинула трагічно! Ви б хотіли, щоб тривожили душу Ваших близьких? А молитись потрібно в храмі. В першу чергу Маріанна Францівна - Людина і педагог. А прославила Поплавська місто саме в складі жіночої команди "Дівчата з Житомира"!» - заявила Людмила Поплавська.


Нагадаємо, в липні 2020 року у Житомирі, на Корбутівському цвинтарі, родичі встановили пам'ятник Марині Поплавській. 

пам'ятник Марині Поплавській

Як повідомляв «Журнал Житомира», в Київській області в результаті зіткнення автобуса з вантажівкою загинула актриса, зірка гумористичного проекту «Дизель шоу» Марина Поплавська. Марина Поплавська народилася 9 березня 1970 року в місті Новоград-Волинський Житомирської області. Після школи вступила до Житомирського державного університету. Після цього вона працювала вчителем мови і літератури. Грала в команді КВК «Дівчата з Житомира» і працювала на телебаченні. 22 жовтня 2019 року тисячі жителів Житомира прийшли попрощатися з Мариною Поплавською.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Владимир Смирнов
14 жовтня, 2020 17:56:10

Перебор!!! Я в сквер гулять иду, а не на памятники смотреть. Убавте аппетиты господа. Может на мемориальной доске остановимся, как у Слёты?