18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • «Активістка» звинуватила ветерана АТО з Житомира у доведенні жінки до самогубства й написала заяву у поліцію

«Активістка» звинуватила ветерана АТО з Житомира у доведенні жінки до самогубства й написала заяву у поліцію

  • 10 червня, 2020 17:42
Днями Житомирщину сколихнула новина: мати військового 95-ї бригади, якого знайшли мертвим в Херсонській області, покінчила життя самогубством.

Трагічна подія викликала жваві обговорення в соцмережах. Зокрема, користувач Yana Vladi дозволила собі звинуватити у смерті матері військового Олександра Швецова та інших ветеранів АТО, які нібито не підтримали жінку і довели її до самогубства.

 

Допис жінки викликав обурення серед активістів та військових. Сьогодні стало відомо, що на Олександра Швецова було відкрито кримінальне провадження. Про це він повідомив на сторінці в соцмережі Facebook.

 

 

"Привіт! Перше кримінальне провадження проти мене. Мене звинуватили у тому, що мати нашого полеглого побратима вчинила самогубство на Житомирщині. Це біда, горе для нас... Так само у когось міг повіситись сусід по під'їзду, а я приходжу до вас до хати, і звинувачую вас у тому, що недогледіли... Це, можливо, десь неправильне порівняння, але я вам кажу про абсурд того, що хоче зараз мені закинути житомирська "сєпарня" і тим самим відволікти від моїх дій. Ці люди мене довго виводили на те, аби зачепитися за якісь слова, тепер вони подали на мене до суду якесь кримінальне провадження... що я є вбивцею, насильником... До чого я це веду: розуміючи, в якій державі ми живемо, що право є для всіх, але їм користується далеко не всі, а тільки аферисти; звичайний закон існує не для простих людей. Немає кому нас ветеранів, або звичайних людей захищати в цій країні. Я сьогодні звертався до юриста, мені сказали, що це буде коштувати для мене якихось фінансів, тому я прийняв рішення, що я за те не мушу платити якісь кошти, я буду в суді відстоювати себе сам. Якщо в цій державі немає міністерства ветеранів, немає тих людей, які реально захищають наші права, тоді я буду робити це сам", - наголосив ветеран АТО Олександр Швецов.


Водночас Олександр Швецов опублікував у соцмережі заяву про кримінальне правопорушення. Її автором є Яна Петрушевська, у заяві вона пише, що їй погрожували розправою і вбивством. Жінка вимагає визнати себе потерпілою.



Нагадаємо, житомирянин Олександр Швецов воював в АТО в складі 30-ї ОМБр. У бою під Луганськом отримав поранення, через що втратив ногу. У 2017 році Швецов "підірвав" соцмережу своїм селфі з Папою Римським. Зараз ветеран АТО активно допомагає своїм побратимам в оформленні земельних ділянок.
 
Поділитись

Новини по темі: