25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Карантин в Україні продовжили, але з 11 травня дозволять гуляти в парках

  • 4 травня, 2020 14:13
Кабінет міністрів вирішив продовжити дію карантину в Україні до 22 травня. Про це під час засідання Уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Карантин буде продовжений зараз до 22 травня. Далі ми будем дивитись, як буде рухатись пандемія у світі і як буде відбуватись коливання кривої захворюваності у нас в Україні", – сказав прем’єр-міністр.

Разом з тим, в Уряді анонсували зняття деяких карантинних обмежень з 11 травня.
 

"Ми багато спілкувалися з представниками бізнесу. Розуміємо потреби і запити бізнесу, і сьогодні скликали позачергове засідання, під час якого плануємо прийняти проект постанови на прохання бізнесу, якому треба час, аби підготуватися до безпечних умов роботи", – зазначив Глава Уряду.


Денис Шмигаль повідомив, що з 11 травня будуть відкриті для відвідувань парки, сквери, зони відпочинку.

Крім того, буде дозволено працювати салонам краси, перукарням, але за певних умов, які вже розроблені і будуть представлені Міністерством охорони здоров’я України.
 

"Ми дозволимо роботу закладів громадського харчування на виніс. Роботу літніх майданчиків кафе і ресторанів просто неба у закладах, зареєстрованих як оператори потужності. Це дуже важлива прив’язка і можливість контролювати, в тому числі органами місцевого самоврядування", – зазначив Денис Шмигаль.


Також, за його словами, буде дозволена оптова і роздрібна торгівля непродовольчими товарами, окрім зон розваг та харчування, дитячих зон в ТРЦ.
 

"Дозвіл працювати при певних умовах отримають заклади побутового обслуговування населення за визначеними критеріями. Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд на закритих базах. Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси,  сервіс побутової техніки. Все це буде прийнято. Постанова буде опублікована і бізнес зможе бачити чітко, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня", – повідомив очільник Уряду.


Водночас він зазначив, що поки в Україні діють карантинні обмеження: "До 11 травня ми просимо українців дотримуватися правил. Це не тільки заклики Уряду, а і наших лікарів, які зараз фактично на передовій. Дуже важливо правильно завершувати процес карантину".

Як повідомлялося, Уряд з 12 березня ввів в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. 24 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив 5-етапний план виходу України з карантину. За його словами, реалізація цього плану може початися з 11 травня за умови сприятливої епідемічної ситуації. Станом на 4 травня, в Україні лабораторно підтверджено 12331 випадок COVID-19, зокрема 303 летальних.
Поділитись

Новини по темі: