28 березня, 2024
Ми в соцмережах

На Великдень біля храмів Житомира виставлять поліцію і Нацгвардію

  • 17 квітня, 2020 16:19
У Житомирській області 18-19 квітня поблизу соборів та церков працюватимуть близько 600 поліцейських, які будуть слідкувати за дотриманням карантинних обмежень. 

Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції області, також до них долучаться нацгвардійці та члени громадських формувань.
 

"Основне завдання – виявляти та припиняти правопорушення, роз’яснюючи людям встановлені обмеження та заборони. Оформлення адміністративних протоколів – крайній захід впливу на громадян, який застосовуватимемо, коли інші аргументи будуть вичерпані", – наголосив заступник начальника ГУ Нацполіції Житомирської області Артем Лисогор. 


Поліція рекомендувала священослужителям проводити богослужіння при мінімальній кількості осіб (не більше 10) у закритому храмі; у цей час обмежити доступ вірян на його територію; обов’язково проводити санітарну обробку приміщень.
 

"Звертаємось до самосвідомості жителів Житомирщини: не наражайте на небезпеку себе та рідних. Утримайтесь від відвідування церков та пікніків на природі. Залишайтесь вдома – за рекомендаціями епідеміологів, сьогодні це єдина можливість попередити масштабний спалах захворювання", – додав Артем Лисогор.


Нагадаємо, виконком міської ради заборонив відвідувати території храмів та культових споруд, брати участь у релігійних масових заходах на території Житомира та громади у період з 18 по 20 квітня.
Поділитись

Новини по темі: