25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Приїхав з Польщі і відразу до друзів: у Малині інфікувалися COVID-19 на вечірці

  • 8 квітня, 2020 15:40
У місті Малин зафіксували спалах коронавірусу. За останню добу там на COVID-19 захворіли відразу 3 місцевих жителів. Усі вони відвідували вечірку, яку влаштував їх знайомий після повернення з Польщі.

Про це на брифінгу 8-го квітня сказав голова облдержадміністрації Віталій Бунечко.

"Ситуація в області така, що ті, хто захворіли на COVID-19 - не приїжджі з-за кордону, а ті, які підхопили інфекцію через контакт із особами, які повернулися з-за кордону. Найбільше вразив факт, коли в Малині зібралася компанія відсвяткувати приїзд із Польщі свого товариша, і сьогодні ми маємо спалах в Малині – 8 випадків", - розповів Бунечко.


В Малині сьогодні через виявлення найбільшої кількості заражених на коронавірус людей працює обласна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Керівник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик на брифінгу розповів, що також багато хворих на коронавірус у Бердичеві.
 

"У Бердичеві всі, хто захворіли на коронавірус, – це місцеві жителі, які не виїжджали за межі України, а контактували з приїжджими або з тими, хто мав певні ознаки захворювання, але не протестувався", - сказав Микола Суслик.


Він також розповів, що двоє пацієнтів з Малина та Бердичева наразі у важкому стані.

Як повідомляв "Журнал Житомира", в Житомирській області за добу підтвердили ще 13 нових випадків захворювання коронавірусом, 2 з них в Житомирі.
Поділитись

Новини по темі: