20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

У житомирській школі відкрили меморіальну дошку воїну АТО. ФОТО

  • 16 жовтня, 2019 10:09
На фасаді Житомирського міського колегіуму відкрили та освятили меморіальну дошку пам'яті учаснику бойових дій за Незалежність України, військовослужбовцю 24-ї окремої механізованої бригади Євгену Мошківському, який навчався у колегіумі в 1993-2002 роках.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в Житомирській міській раді.

На церемонію відкриття меморіальної дошки пам’яті Євгена Мошківського прийшли мама Героя – Катерина Север’янівна, його побратими, військовослужбовці, волонтери, представники громадських організацій, Житомирської міської ради, духовенство, учні та педагоги колегіуму, журналісти.

Теплими спогадами про Героя поділилися із присутніми директор колегіуму, його побратими та хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять про усіх захисників України.

Протоієрей Свято-Михайлівського кафедрального собору Валерій провів церемонію освячення меморіальної дошки. На завершення церемонії учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки.

Довідково: Євген Мошківський народився 5 січня 1987 року. Навчався в Житомирському міському колегіумі з 1993 року. 13 травня 2015 року хлопець був мобілізований до лав Збройних Сил України. Після навчання потрапив на схід України, де захищав спокій Попасного, Сєвєродонецька, Щастя. Протягом 2015-2016 років служив у 24-ій окремій механізованій бригаді. В 2016 році бліндаж бійця потрапив під ворожий обстріл, де Євген зазнав поранення і потрапив до військового шпиталю. Після повернення додому у Євгена почалися серйозні проблеми з серцем. 8 січня 2019 року від хвороби серця Євген Мошківський помер. Похований військовослужбовець на Смолянському військовому кладовищі.















Поділитись

Новини по темі: