8 листопада, 2024
Ми в соцмережах

На ринках Житомира кавуни і дині перевірили на вміст нітратів

  • 11 липня, 2019 17:01
На ринках Житомира та області вже з’явилися в реалізації кавуни та дині, що завезені із Херсонської області. Основну небезпеку баштанних культур становить перевищення допустимого рівня вмісту нітратів.

За інформацією Держпродспоживслужби Житомирської області, з 28 червня по 5 липня спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи було перевірено на ринках продукцію та не допущено до продажу майже тонну кавунів та динь.

Зазначається, що в основному перевищення вмісту нітратів були зафіксовані у динях (897 кг). 

Щоб поласувати продуктами у власне задоволення без небезпечних наслідків для здоров'я
спеціалісти пропонують дотримуватись наступних порад:
 
  • ніколи не купуйте баштанні у тих наметах, які розташовуються уздовж автотрас, поблизу бензоколонок, на стихійних ринках. Кавун має властивість швидко вбирати в себе свинець, який міститься у вихлопних газах.
  • не варто робити покупку у тих продавців, у яких ягоди складені купами просто на землі.
  • відмовляйтеся від пропозиції нарізати продукт.
  • перш ніж подати кавун чи диню на стіл, їх потрібно ретельно вимити.
Поділитись

Новини по темі: