28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Протестуючі перекрили дорогу Житомир-Коростень і вимагають її ремонту. ФОТО

Протестуючі перекрили дорогу Житомир-Коростень і вимагають її ремонту. ФОТО

  • 2 травня, 2019 13:02
У Черняхові 2 травня близько 10:30 перекрили міжнародну трасу М-21 Виступовичі-Могилів-Подільський. Причиною перекриття люди називають жахливий стан доріг та ігнорування цієї проблеми владою області. 

Наразі кілька десятків місцевих жителів рухаються по нерегульованому пішохідному переході. Вже виник досить великий затор, інформує Житомир лайф.

Мітингувальники пропускають лише автомобілі швидкої, рейсові автобуси та автівки з дітьми. Вони чекатимуть приїзду голови Житомирської облдержадміністрації та керівника служби автомобільних доріг. Люди вимагають від чиновників пояснень щодо того, чому дорога не ремонтується.

Основні вимоги жителів до влади області: виділити 60 мільйонів співфінансування на ремонт дороги Житомир - Нова Борова та встановити вагові комплекси.

Станом на 13:00 міжнародну трасу розблокували. До мітингувальників приїхав директор Служби автомобільних доріг Геннадій Савченко, який пообіцяв до кінця травня зробити ямковий ремонт відрізку дороги.

За словами директора САДу, дорога знаходиться у вкрай поганому стані, адже з 70-х років капітальний ремонт там не робився. Він також розповів, що у травні оголосять аукціон на проведення середнього поточного ремонту цієї дороги, але все залежить від волі голови облдержадміністрації. Адже з бюджету необхідно виділити співфінансування у розмірі 60 мільйонів гривень.

Наприкінці зустрічі місцеві жителі підписали письмове звернення до голови Житомирської ОДА щодо виділення 60 мільйонів гривень. Наразі, трасу розблокували, але ініціативна група місцевих жителів має намір їхати до голови ОДА, щоб передати звернення йому особисто.

Як повідомляв «Журнал Житомира», в цьому році заплановано проведення ремонту 15 км автодороги від Житомира до Черняхова. Тендер на 213 млн гривень відбудеться 6 травня.











Поділитись

Новини по темі: