29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі поліція почне штрафувати пішоходів за порушення ПДР

  • 4 квітня, 2019 17:13
У Житомирі патрульні поліцейські розпочали рейд, спрямований на виявлення порушників правил дорожнього руху, назва операції – «Пішохід». 

Її мета – нагадати містянам про важливість дотримання ПДР, адже нерідко перехід у неналежному місці може спричинити аварію чи мати фатальні наслідки, передає Житомир інфо.

Більше місяця поліціянти проводитимуть профілактичні бесіди з водіями та пішоходами, а також із учнями житомирських шкіл. З 16 травня почнуть штрафувати порушників.
 

«Відсьогодні по всій Україні проводяться профілактичні відпрацювання для запобігання травмуванню та загибелі людей на дорогах. Зараз у нас профілактичний етап, який почався з 1 квітня і буде тривати до 16 травня. Під час нього будуть проведені бесіди в школах та дитсадках. Практичний етап починається з 16 травня і триватиме по 30 червня. Тоді ми будемо виходити на дороги та виписувати штрафи», - розповідає капрал патрульної поліції Житомирської області Марина Колосова.


За перехід дороги в недозволеному місці або раптовий вихід на проїжджу частину перед автівкою передбачає штраф у розмірі 51 гривні.

«На сьогодні штраф за перехід у невизначених для цього місцях становить 51 гривню. Якщо повторно це відбувається протягом року, то штраф становитиме до 170 гривень. Кожного дня фіксується дуже багато правопорушень, люди порушують правила дорожнього руху, що призводить до травмувань. Тому ми хочемо підняти рівень виховання суспільства, щоб люди переходили дорогу у відведених для цього місцях», - додає Марина Колосова.





Поділитись

Новини по темі: