29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Як у громадській приймальні Борислава Розенблата допомагають житомирянам

  • 29 березня, 2019 11:08

Понад чотири роки у Житомирі діє унікальна громадська приймальня народного депутата України Борислава Розенблата.

Кожного дня до кабінету 103, за адресою майдан С.П. Корольова 3/14, зі своїми проблемами йдуть люди, адже знають, що тут завжди нададуть безкоштовну юридичну допомогу.

«До моєї приймальні приходять люди з абсолютно різними питаннями. Звісно, є певні найпоширеніші проблеми, серед яких — отримання субсидій, перерахунок пенсій, встановлення газових лічильників, тарифи на опалення, лікування. Разом із цим, є низка індивідуальних звернень, на які юристи так само реагують та намагаються вирішити», - розповідає Борислав Розенблат.

За місяць до приймальні приходять від 150 до 200 людей. Для когось достатньо усної консультації, а на розв'язання деяких питань юристи витрачають по кілька місяців чи навіть років.

«Близько року ми у суді відстоювали інтереси житомирської родини, яка 10 років тому взяла кредит на житло. Втім, різними шахрайськими методами права на цей кредит перейшли до третіх людей, які хотіли заволодіти насамперед квартирою, оскільки кредит вже був практично виплачений. Нам вдалось в суді відстояти інтереси цієї сім’є та зберегти їхнє житло», - розповідає юрист громадської приймальні Володимир Красовський.

Також цього року у суді юристи громадської приймальні Борислава Розенблата відстояли право мешканців житомирської багатоповерхівки на пільги.

«Є проблема з відшкодування пільг ОСББ на комунальні послуги. Ми перші підняли цю проблему і в суді розв'язали це питання. Зокрема, днями апеляційний суд залишив в силі наш позов щодо незаконності дій відділом соцзахисту Богунської райради», - каже Володимир Красовський.

Юрист зауважує, що часто до них приходять житомиряни, які зневірилися, бо скрізь отримують відмову на свої звернення.

«До нас звертаються, коли усі відвертаються, коли ніхто не хоче братися за ту чи іншу справу. Наша місія — це допомога житомирянам. Ми працюємо щодня вже понад чотири з половиною роки. За цей час до нас звернулося близько 10 000 людей не лише з різних районів Житомирщини, але й з різних областей України. Думаю, це через те, що наша приймальня унікальна й інформація про неї швидко поширюється. Люди, які переступають поріг нашого кабінету, різні, але до усіх ми шукаємо підхід та шукаємо шляхи розв'язання їхніх проблем. Якось до нас приходив безхатько, якому потрібно було відновити паспорт і ми надали йому юридичну та матеріальну допомогу. І тепер він перебуває в міському Центрі обліку бездомних осіб, проходить курс лікування»,- резюмує Володимир Красовський.

Прес-служба нардепа Борислава Розенблата








 

Поділитись

Новини по темі: