16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • До суду не з'явилася жінка, яка зірвала портрет військового на зупинці у Житомирі. ФОТО

До суду не з'явилася жінка, яка зірвала портрет військового на зупинці у Житомирі. ФОТО

  • 20 березня, 2019 13:06
  • 1
20 березня у Корольовському районному суді Житомира мали розглядати справу щодо пошкодження портрету військового із проекту «Обличчя миру» на зупинці по вулиці Довженка. 

Як повідомляє Житомир інфо, дівчина, яку звинувачують у хуліганстві, на засідання суду не з'явилася. З огляду на те, що обвинувачувана не з'явилася, причини не повідомила, суддя ухвалив рішення на наступне засідання доставити її шляхом примусового приводу.

Позивачем у цій справі є учасник бойових дій Олександр Явтушенко. Він прийшов сьогодні до суду разом зі своїми побратимами та представниками громадських організацій.
 

«Ми, представники громадської організації «Атошник», а також всі ті, хто безпосередньо брав участь в захисті нашої держави, вважаємо, що цей злочин є не лише резонансним, а й дуже аморальним з точки зору скоєного часу. Зараз йде війна і на сході помирають наші хлопці, і в такий час, коли люди знаходячись на мирній території, користуються тим, що їх хлопці зараз захищають, він повинен мати великий резонанс. Ми не могли стояти осторонь, коли побачили відео, як скоювався злочин. Ми вирішили подавати заяву на вчинення даного правопорушення і відповідно, мною була написана заява. Наскільки мені відомо, це лише одна дівчина, тому що довести вину хлопця поліція не змогла і судове засідання буде відбуватися лише по дівчині. Згідно закону, це адміністративна відповідальність. Там передбачений штраф згідно з адміністративним кодексом України», – розповідає Олександр Явтушенко.


Він додає, що вже мав розмову по телефону із хлопцем, якого зафіксували камери відеоспостереження.

«У нас була телефонна розмова з хлопцем, який був зафіксований на відео, але вони відмовилися від зустрічі з учасниками бойових дій. Вони сказали, що бояться з нами зустрічатися, але ми їм гарантували повну безпеку. Ми хотіли просто з ними поговорити та вислухати їхню точку зору. Тому ми дуже хочемо з ними зустрітися безпосередньо в залі суду», – каже позивач Олександр Явтушенко.

Наступне судове засідання по цій справі відбудеться 12 квітня о 10:30. До цього часу поліція має знайти дівчину та забезпечити її присутність на засіданні.



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

21 березня, 2019 10:41:47

Позаяк вона є громадянкою Московщини, то вже спокійно виїхала