29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Помер Антон Малиновський - екс-ректор житомирського агроуніверситету та почесний громадянин Житомира

Помер Антон Малиновський - екс-ректор житомирського агроуніверситету та почесний громадянин Житомира

  • 14 березня, 2019 10:56
На 79-му році життя помер Антон Станіславович Малиновський - перший губернатор Житомирської області в період незалежності України, колишній ректор Житомирського національного агроекологічного університету.

Про це 13 березня повідомило Об'єднання організацій роботодавців Житомирської області.

"Сьогодні із сумом сприйняли звістку про смерть Антона Станіславовича Маліновського - доктора економічних наук, професора, радника ректора Житомирського національного аграрного університету,заслуженого працівника сільського господарства, першого губернатора Житомирщини періоду незалежності України", - йдеться у повідомленні.

Антон Малиновський народився 2 серпня 1940 року. Свою трудову діяльність розпочав у 1958 році на Вінничині. Після служби в армії та навчання в Житомирському сільськогосподарському інституті працював головним агрономом, заступником голови колгоспу в Житомирському районі. З 1973 року - на відповідальних керівних посадах у районах Житомирської області. З 1979 року - перший заступник голови облвиконкому, голова ради обласного агропромислового об'єднання. 

З 1992 по 1998 роки - представник Президента України в Житомирській області, голова облради та облдержадміністрації. З 1999 до 2011 року очолював Житомирський агроекологічний університет.

У 2004 році нагороджений орденом "За заслуги перед містом" III ступеню. У 2005 році Антон Станіславович Малиновський отримав звання "Почесний громадянин міста Житомира".

Прощання із Антоном Станіславовичем відбудеться завтра, 15 березня, з 12.00 до 14.00 в приміщенні телерадіокомпанії (вул. Театральна, буд. 7).
Поділитись

Новини по темі: